LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareLasse Holm

Seriemördare

Seriemördare lockar nästan lika mycket uppmärksamhet som fasa. Kända seriemördare i USA som Ted Bundy, Jeffrey Dahmer och John Wayne Gacy har satt hela samhällen i skräck samtidigt som de väckt intresse världen över. På hemmaplan har vi inte lika många exempel på svenska seriemördare men några av dem är Anders Lindbäck och Änglamakerskan, båda räknas som några av Sveriges värsta seriemördare. Ett namn som ofta dyker upp i dessa sammanhang är Thomas Quick – som friades från samtliga mord han var misstänkt för. Kring honom eller inspirerat av morden han var misstänkt för har det också gjorts flertalet tv-serier och försök till verklighetsbaserade filmer. Det finns dessutom två personer som enligt experter kan klassas som seriemördare utan att vara det enligt ordets faktiskta betydelse. I dessa sammanhang nämns namn som Peter Mangs och "Lasermannen" John Asonius. Samtidigt som "true crime" fick en skjuts i popularitet så ökade även intresset för seriemördare.
 ...Läs mer
Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..