BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma LehtosaloEurovision Song Contest
Festis marknadsföring banner

Melodifestivalen-artisten Haakon Pedersen är död – blev 64 år gammal

11 jan, 2023 
Haakon Pedersen
Artisten Haakon Pedersen är död.
Melodifestivalen-artisten är känd för låtar som Nattens drottning och ledmotivet till Bumbibjörnarna.
Haakon Pedersen blev 64 år gammal.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Folkkära kändisar som lämnat oss 2022Brand logo
Folkkära kändisar som lämnat oss 2022

Melodifestivalen-artisten Haakon Pedersen har lämnat oss. Enligt Aftonbladet så hittades artisten död i helgen. Familjen bekräftar dödsfallet, men vill inte kommentera ytterligare.

Haakon Pedersens intresse för musik var stort. I många år arbetade Pedersen som musiklärare på Sundsta-Älvkullegymnasiet och medverkade även i Melodifestivalen flera gånger under 80-talet. Där uppträdde han med succélåtarna Bang, en explosion och Nattens drottning.

Haakon Pedersens ikoniska karriär – vännens saknad

Artisten sjöng också in de svenska ledmotiven till bland annat Bumbibjörnarna och Piff och Puff – Räddningspatrullen.

Annons

Ett vanligt missförstånd är att det var artisten Peter Jöback som gjorde rösten bakom titelmelodin till Bumbibjörnarna. Även när man googlar den tecknade succén så visar resultat på Jöback. Men det var Pedersen som gjorde rösten till den ikoniska melodin.

– Han är otroligt saknad, både som kollega, medarbetare och vän, säger gymnasiechefen Daniel Skålerud till Aftonbladet.

Daniel Skålerud berättar även hur stort avtryck Haakon har gjort inom hela gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i Karlstad kommun som musiklärare.

– Det är alltid tragiskt när någon går bort överhuvudtaget, och framför allt i förtid. Så är det även i det här fallet, säger han.

Haakon Pedersen blev 64 år gammal.

FOTO: Roger Tillberg/TT

Annons