ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma LehtosaloEurovision Song Contest
Festis marknadsföring banner

Henrik Alsterdal avslöjar snuskdramat med Tilde de Paula Eby

08 jan, 2022 
AvOla Lagerström
Henrik Alsterdal och Tilde de Paula Eby.
Vilket begär försöker han lägga band på?
Vem bajsade utan skam ner fikarummet på TV4?
Vad tycker han och maken Anders Pihlblad är plågsamt när det gäller kändisskapet?
För Hänt avslöjar Henrik Alsterdal allt.
Annons

Henrik Alsterdal om åldersskillnaden med Anders Pihlblad: ”Jag är ju en annan generation”Brand logo
Henrik Alsterdal om åldersskillnaden med Anders Pihlblad: ”Jag är ju en annan generation”

Läget, Henrik?

– Det är prima. Just nu är jag ledig och har en härlig dag framför mig utan några måsten alls. Kan det bli bättre?

Eftersom du är en av TV4:s tunga profiler så utgår från att du har egen chaufför, kock och någon som knyter dina skor. Är varje dag en fest?

– Egen chaufför har jag haft länge. Han heter Anders Pihlblad! (Anders är Henriks make, redaktionens anmärkning). Han är den som oftast tar plats vid ratten, medan jag sitter och fipplar med telefonen och spelar musik. Egen kock och skoknytare får bli nästa delmål. Får ta upp det med chefen!

Vilken doft eller stank möts man av när man kliver in i TV4-huset?

– I huvudentrén är det välstädat. Där dofter det rengöringsprodukter. Uppe på nyhetsredaktionen har vi en ganska unken heltäckningsmatta som för doftsinnet till ett gammalt engelskt B&B.

✔︎ Det här är Henrik Alsterdal

Ålder: 42.
Stjärntecken: Våg.
Bor: Stockholms innerstad.
Familj: Maken Anders Pihlblad, 53, barnen Nike och Erling.
Det bästa med mig är att: Jag är på ett bra humör för det mesta och att jag inte är långsint. Jag blickar alltid framåt och lägger snabbt tråkigheter bakom mig.
Det sämsta med mig är att: Jag kan ha svårt att slutföra projekt jag påbörjat. Särskilt när det gäller inredning. Har massor med tavlor som ska spikas upp, gardiner som ska strykas och gamla möbler som ska köras till Myrorna.
Tre saker jag gärna gör på fritiden: Jag springer en mil om dagen alla dagar i veckan. Jag är lite gammaldags och gillar fortfarande att gå på bio, trots att vi har alla streamingtjänster. Och jag älskar att strosa planlöst på stan.
Här tar jag mina promenader: Djurgården är en klar favorit. Alltid stöter man alltid på någon man känner. Dessutom är det vackert precis överallt – bortsett från nya Liljevalchs. Där får man blunda.
Äter gärna: All typ av medelhavsmat – oliver, fetaost, fisk, grönsaker.
Äter ogärna: Konstiga röror med oklart innehåll. Blir alltid skeptisk när jag inte vet vad kocken haft i maten.
Dricker gärna: Vatten, öl och orimliga mängder lightläsk.
Dricker ogärna: Rödvin. Ett glas och jag får huvudvärk.
Min bästa vän heter: Oj, jag har så många bästa vänner, men min bästa tv-vän är helt klart Anna Brolin. Vi har kul både på studiogolvet och privat. Vi bor grannar och ses ofta över en kopp kaffe.
Där vill jag bli begravd: Vid Katarina kyrka bredvid mamma och mormor. Det är obeskrivligt vackert där.

Annons

Sitter du eget, flådigt kontor?

– Nej, det är kontorslandskap som gäller. Men det är trevligt. Man har nära till kollegor och chefer. Dessutom serveras det tårta i tid och otid, antingen när någon fyller år eller när det ska firas att vi haft bra tittarsiffror.

Vilken känd profil krockar du oftast med borta vid kaffemaskinen?

– Det är många som samlas där… Anna lindmarker, Bengt Magnusson och Anders Kraft möter jag nästan dagligen i vårt lilla pentry.

Har jobbet gjort dig till en kaffemissbrukare av rang?

– Absolut. Fyra koppar om dagen blir det, men sedan är det stopp. Men jag vet kollegor som snittar på sex, åtta koppar per dag.

Henrik om dramat i Efter fem som tittarna inte fick se

Vad missbrukar du mer än kaffe?

– Jag försöker sluta med energidrycker och undviker huvudvärkstabletter. Det är sjukt hur snabbt man blir beroende.

Vad är det knäppaste som hänt bakom kulisserna under någon av dina TV-sändningar?

Annons

– En gång hade vi ett gäng getter på besök i Efter Fem-studion. Anledningen var att jag och Tilde skulle testa getyoga. Problemet var bara att djuren sket ner hela fikarummet och kissade på mina manuskort, men de var gulliga ändå, så de är ändå välkomna tillbaka. Fast då får vi införa blöjkrav.

Henrik och Tilde testade getyoga i studion. Bakom kulisserna i fikarummet gick det vilt till.

Din bättre hälft, som tidigare nämnts, självaste Anders Pihlblad. Vem av er har störst igenkänningsfaktor på gator och torg?

– Det är lite olika skulle jag säga. Nyhetsmorgon har sina fans och Efter Fem har sina, men alla är fantastiskt trevliga.

Vem av er blir mest vred när folk som är nyfiken i en strut försöker smygfota er?

– Ingen av oss gillar att bli smygfotograferad. Tyvärr har det hänt många gånger. Om man vill ta en bild är det bara att gå fram och fråga. Det är bara roligt!

Annons

Visst är Anders avundsjuk på att du utseendemässigt är helt jäkla osliten?

– Ja, det borde han vara, (skratt). Nej, ärligt talat är han oförskämt fräsch. Till skillnad från mig är han alltid snygg i håret. Han lägger dessutom avsevärt mer pengar på kläder.

Henrik om maken Anders Pihlblad

Hur kommer det sig, egentligen, att du är så här fräsch?

– Jag tränar väldigt mycket och är noga med vad jag äter. Sedan har jag en pappa som alltid sett ung ut så jag har kanske ärvt det från honom…

Hur gick det till när Anders och du blev ihop?

–Vi träffades på en personalfest 2006. Det var maskerad med båttema och så sa det klick som kungen och drottningen brukar säga.

Vad gjorde ni på er tredje dejt?

– Det har jag glömt. Detta var ju 15 år sedan, men vi kanske gick till videobutiken och hyrde en dvd.

Henrik med maken Anders.

Vem fick slänga flest grejer när ni flyttade ihop?

– Tyvärr har ingen av oss rensat ut ordentligt så vi har alldeles för mycket grejer. Vi har ett rum som ingen bor i som är fyllt med prylar – från golv till tak! Min mamma, som inte lever längre, samlade på konst. Jag har fortfarande inte orkat ta beslut om vilka tavlor jag ska sälja och vilka jag ska spara. Det är en jobbig process som jag måste ta tag i snart.

Annons

Vem är den kändaste personen som satt starkast avtryck i ditt hem?

– Jag har ett långt handskrivet brev från Tove Jansson. Med fantastisk handstil skriver hon om alltifrån mumintroll till hjärtesorg. Brevet måste jag rama in och hänga på väggen!

Vilket yrke skulle du nog söka dig till om du tröttnar på mediebranschen?

– Jag skulle gärna jobba inom resebranschen eller kanske som mäklare på solkusten. Om jag ska byta jobb någon gång så skulle jag gärna jobba utomlands.

Anordnas det kändisfester nu för tiden eller har allt lattjo lajban strukit på foten på grund av pandemin?

– Jag tycker att det har kommit igång ganska ordentligt igen – och det är kul. Alla på röda mattan verkar taggade! Dock hinner jag sällan gå eftersom jag sänder Efter fem till 19.00.

Vilken är den flådigaste kändistillställningen du varit på?

– Ellgalan är alltid glammig och när det är någon ny Bondrulle brukar ju folk vara uppklädda till tänderna. I övrigt är ju svenska kändisfester ganska nedtonade.

Annons

Vilket är det konstigaste skvallret du hört om dig själv?

– Att jag överanvänder botox vilket inte alls stämmer. Jag är nämligen nålrädd.

Vilken svensk byhåla kommer du ifrån?

– Stockholm. Rena byhålan jämfört med New York!

Vad tycker du är störst poäng med att vara förälder?

– Att få vara med när barnen upplever saker för första gången. Det är magiskt. Första flygresan, första doppet i havet, första gången de får se snö. Det är stort!

Vad är det klokaste någon av dina föräldrar sagt till dig – som du vill föra vidare till dina barn?

– Tänk själv och våga ifrågasätta! Det sa min mamma till mig och de råden följer jag.

Vilken butik i grannskapet får du aldrig nog av?

– Den lokala lilla matbutiken. Där handlar jag minst två gånger om dagen. Borde väl egentligen skriva långa inköpslistor och åka till någon stormarknad och handla en gång i veckan, men så vuxen är jag tydligen inte…

Vem i din släkt är äldst?

Annons

– Min farmor fyllde just 96. Lika pigg och snygg som alltid! Hon dansar och är helt klar i knoppen. Tricket för att bli gammal är att äta mycket potatis, säger hon.

Säg tre grejer du vill göra innan du fyller 50!

– Köpa hus i Spanien, åka till Nya Zeeland och vara med och sjunga för full hals när mina barn tar studenten.

Slutligen Henrik, vilken är den bästa stunden på din dag?

– Det är när jag kommer hem från jobbet, tar bort TV-sminket som kliar och tar på mig glasögon och fula mjukisbyxor. Då mår man!

Foto: TT & TV4

Annons