LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Madeleines sorg efter uppbrottet – kungavännen bekräftar skilsmässan

01 nov, 2022 
Prinsessan Madeleine
Det har inträffat en skilsmässa i prinsessan Madeleines närmsta krets.
Nu bekräftar prinsessans bästa kompis beslutet med sin tidigare make.
”Vi är överens”, skriver hon i ett mail till Expressen.
Annons
Här fångas prins Nicolas bus på film på kungliga slottet – Se klippet härBrand logo
Här fångas prins Nicolas bus på film på kungliga slottet – Se klippet här

Prinsessan Madeleine har ett kompisgäng i Sverige som hon har hängt ihop med sedan många år tillbaka. En av väninnorna som står prinsessan nära är Katarina von Horn, tidigare Strömberg, som dessutom fick äran att bli en av prins Nicolas faddrar vid dopet 2015.

Nu bekräftas skilsmässan: ”Vi är överens”

Tillskillnad från dopet som var en allt trevligare tillställning så har nu något dystrare skett i kompis-umgänget. Katarina von Horn och tidigare maken Robert von Horn har nämligen bestämt sig för att skiljas, detta efter 21 år tillsammans. Skilsmässobeskedet är något som Expressen var först med att rapportera.

Katarina och Robert von Horn
Foto: TT

I ett dokument som lämnats in till Stockholms tingsrätt ansöker Katarina och Robert om skilsmässa. Ansökan görs gemensamt och eftersom det finns minderåriga barn i familjen föregås handlingen av betänketid. I ett mail till Expressen bekräftar de båda skilsmässan.

Annons

”Det stämmer, vi är överens och goda vänner och ser nu till våra flickors bästa och med respekt på de 21 fina år som vi delat”, skriver de.

Katarina och Robert har under sitt äktenskap bott i en villa vid havet i Djursholm. När makarna köpte sin villa för 35 miljoner kronor, år 2013 var det den näst dyraste bostaden i Sverige. Men det återstår nu att se vart Katarina och Robert ska bosätta sig sig framöver.

Prinsessan Madeleines kompisgäng och personliga intressen

När prinsessan Madeleine befinner sig i Sverige tillbringar hon gärna tid med väninnorna. Förutom Katarina von Horn är även Louise ”Lussan” Thott, Lovisa de Geer och Ingegerd von Porat några av prinsessans vänner. De fem vännerna har också varit med och arrangerat välgörenhetsfest åt World childhood foundation, där prinsessan Madeleine är vice hedersordförande och styrelsemedlem.

Hänt har tidigare skrivit om vilka som prinsessans personliga intressen och det kan du läsa här!

Ett av prinsessans intressen är självklart även att umgås med familjen bestående av maken Chris O'Neill och barnen, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne. Nyligen syntes hela familjen samlad på en ny bild där de firade Halloween.

FOTO: TT

Annons