LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Hovet duckar frågan om prinsessan Estelle – ovissa svaret om framtiden

14 jun, 2023 
PRINSESSAN ESTELLE
Juni månad är fylld med alla möjliga skolavslutningar och studentfiranden.
Här är hovets nya besked för prinsessan Estelle.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Pihlblads avslöjande om kronprinsessan VictoriaBrand logo
Anders Pihlblads avslöjande om kronprinsessan Victoria

Det är ett speciellt år för kungafamiljen på flera olika sätt och nu när sommaren äntligen är här blickar vi fram mot alla härliga firanden som väntar. Självklart är årets kungligaste event på agendan – med andra ord kronprinsessan Victorias, 45, födelsedag den 14 juli.

Först och främst är det dock skolavslutning för prinsessan Estelle, 11, som står på agendan. Prinsessan Estelle går i grundskolan vid Campus Manilla på Djurgården i Stockholm. I augusti 2022 var det även dags för prinsessans lillebror prins Oscar, 7, samt hennes kusin prins Alexander, 7, att ta steget ut i skolvärden. De båda började då i förskoleklass – men dessvärre inte på samma skola.

Skola är ett val som föräldrarna gör”, skrev Margareta Thorgren, då informationschef för hovet i ett meddelande till Hänt.

Annons

Hovet duckar frågan om prinsessan Estelle

Nu i juni är det många firanden som går av stapeln, allt ifrån skolavslutningar till examen- och studentfiranden. Så är det även för prinsessan Estelle och som nu gått ut ännu en årskurs.

Vissa barn går på fritids under sommaren men hur det ser ut för prinsessan Estelle är fortfarande oklart. Kommer hon gå på sommarfritids eller inte?

”Precis som för alla barn som går i skolan är det ett stundande sommarlov som väntar”, skriver hovet nu i ett mejl till Hänt.

Med andra ord väljer hovet att ducka frågan totalt och inte komma med ett svar för hur det blir.

Hon är prinsessan Estelles barnflicka

Något som är säkert är åtminstone att Estelle kommer ha en härlig sommar och om det inte blir fritids kanske hon får tillbringa tid med sin barnflicka.

Förra sommaren kunde Hänt rapportera om vem som är kronprinsessparets nanny: och det är en 27-årig kvinna som heter Elvira Ramström. Hon har arbetat som barnflicka åt familjen sedan hon var 23 år.

Innan dess hade prinsessan Estelle en engelsktalande barnflicka. Det var den australiensiska Katie Millington som jobbade hos kronprinsessparet då, under några år innan hon hon sedan valde att flytta tillbaka hem till Sydney, har Svensk Dam tidigare rapporterat.

FOTO: Pontus Lundahl/TT

Annons