Wow – här är de 10 svenska Instagrambilderna som var mest populära 2017

Gissa vilka som finns med på listan...?

Det är journalisten Emanuel Karlsten, som också är ordförande i Medieakademin, som har listat de Instagraminlägg som fått mest komentorer och likes sammanlagt i Sverige under 2017 på sin blogg.

Kraven för att komma med på listan är att inläggen ska vara gjorda av svenskar som i huvudsak skriver på svenska på Instagram. Detta gör att konton som till exempel Zara Larsson, 20, och Zlatan Ibrahimovic, 36, har fallit bort från listan.

Här är topp 10 i Sverige 2017!

10 “Idol”-profilen Anders Bagge, 49, förlovade sig med kärleken Johanna och följarna gick bananas av glädje.

9 Youtube-stjärnan Jonna Lundell, 23, tävlade ut presentkort till sina följare och det var minst sagt många som ville vara med och tävla.

8 Artisten Måns Zelmerlöw, 31, skriver på både svenska och engelska på Instagram, men mestadels svenska. Här avslöjade han att han skulle bli pappa – och gratulerades till tusen!

7 En av Sveriges största Youtubers, Helen Torsgården, 29, blev mamma 2017 och den första bebisbilden hon la ut på dottern Selma gjorde braksuccé.

6 Youtube- och SVT-profilen Tova Helgesson, 18, förlorade sin bror under 2017 och hennes starka farväl-inlägg från begravningen fick massor av stöd av följarna.

5 En av Sveriges absolut största Youtubers, Therese Lindgren, 30, har haft många tävlingar på Instagram under året som fått mer engagemang, men de är nu raderade. Hennes mest gillade inlägg från året blir därför en bild på när hon klappade en ren och firade sin födelsedag.

4.  Jonna Lundell hamnar på topplistan en gång till! Här tävlade Youtube-stjärnan ut godis till sina följare, men ändrade efter att tävlingen avslutats bildtexten till några emojis.

3. Också Jonnas lika kända make, Joakim Lundell, 32, återfinns på topplistan. 2017 förlorade han sin vän Alexander Falk, som gick bort i cancer, och i kommentarsfältet delade följarna med sig av kärlek, stöd och kondoleanser.

2. “Wahlgrens värld”-stjärnan och “Talang”-domaren Bianca Ingrosso, 23, är en av Sveriges största influensers och knep också förstaplatsen på Hänts kändislista i år. På Instagram står hon för årets nästa mest gillade bild: En god jul-hälsning från familjen Wahlgren på julafton.

1 Årets mest gillade och kommenterade bild i Sverige 2017 var när Joakim och Jonna Lundell köpte ett nytt hus. Bilden publicerades på Jockes Instagram och engagerade fansen något enormt.

Senaste nytt