Tinder har sagt sitt: Utseendet ÄR allt!

Den viktigaste ingrediensen för ett lyckat förhållande är ditt utseende. Eller? Jo, så är det faktiskt. Åtminstone i början.

Utseendet är inte allt, brukar man säga. Humor, gemensamma intressen och goda egenskaper är väl minst lika viktigt?

Rent nonsens! I alla fall enligt de miljontals människor som använder appen Tinder varje dag. Uttrycket “kärlek vid första ögonkastet” har aldrig varit sannare – även om det i Tinders fall mer handlar om att få ligga.

Den bildbaserade dejtingappen bekräftar den bittra sanningen: allt som spelar någon roll i ett förhållande är utseendet, åtminstone i början.

Enligt appen tillbringar kvinnor 8 minuter och 30 sekunder med att swajpa per Tinder-session, medan killar hänger på dejtingappen sju minuter per runda. Användarna loggade i genomsnitt in på appen minst elva gånger per dag.

tinder

via Giphy

Enligt forskare har Tinder-användarna fattat grejen som “äldre” dejtingsajter missat. Att det är just utseendet som har störst betydelse när man ska försöka hitta kärleken på nytt (nåja, försöka hitta ett ligg). Men även om utseendet är ALLT i början av en relation innebär en snygg partner inte att du kommer leva lycklig resten av ditt liv.

Batman

via Giphy

Men det som attraherar många användare handlar inte bara om hur personen ser ut. Istället avläser Tindrare faktorer som hur hen klär sig, poserar eller putar med läpparna.

En bild på Tinder kan avslöja mycket om vilka kretsar en person rör sig i, om hen gillar att festa och vilket självförtroende hen har. Det är ofta sådana faktorer som undermedvetet gör att användare klickar på personens profil.

– Det finns inga generella åsikter för vem som är attraktiv och vem som inte är det. Någon som du tycker är väldigt attraktiv behöver inte vara någon som jag tycker är snygg. Det gäller även foton på Tinder, säger Paul W. Eastwick, som forskat om hur vi uppfattar folks utseenden, enligt Jezebel.