Susan Smith dödade sina små barn – talar ut om brottet

Susan Smith och sönerna hon dödade.

Susan, 49, dödade sina barn genom att rulla ner sin bil i en sjö.
Händelsen skakade ett helt land – och snart kan hon bli frigiven.
– Något gick väldigt fel den kvällen. Jag var inte mig själv, säger hon.
Mirka Norrströms ilska – efter bilolyckan: ”Mansgrisar”
Slå på ljud

Susan Smith mördade sina söner, en treåring och en ettåring, genom att köra ner sin bil i en sjö i amerikanska delstaten South Carolina. Detta ägde rum 1994 och 2024 kan hon bli villkorligt frigiven.

Susan Smith, som blev ökänd i USA, är idag 49 år och har den senaste tiden varit skötsam, trots att hon de första två decennierna ägnade sig åt att bråka med fängelsevakter, tog droger och skadade sig själv, rapporterar amerikanska sajten New York Post.

– Hon sköter sig nuförtiden. Hon vet att datumet för villkorligt är bara fyra år fram i tiden och att hon inte kan bli frigiven om hon inte sköter sig, säger en källa till New York Post.

Susan Smith i handbojor 1995.

Susan Smith i handbojor 1995.

Den 25 oktober 1994 var Susan Smith 24 år och hon ljög för polisen och sa att en beväpnad afroamerikansk man stal hennes bil och körde iväg med hennes två söner sittandes i bilen.

Nationella nyhetsprogram gav Smith ganska mycket utrymme i drygt en vecka på 1990-talet där hon uttryckte sin sorg över de försvunna barnen. Men senare visade det sig att det inte fanns någon biltjuv.

Förövaren var Susan Smith själv.

Susan Smith dementerar teorin kring mordet

Hon hade alltså hittat på allt. Istället hade hon kört mållöst i mörkret med sina barn i baksätet medan hon var både deprimerad och självmordsbenägen.

Hon stannade till vid en sjö och övervägde att ta sitt eget liv, men valde istället att ha ihjäl sina barn, rapporterar New York Post. Detta har hon erkänt.

LÄS MER: Sjuksköterskans hemska brott – åtalas för mord på 8 bebisar

– Jag är inte monstret som samhället tror att jag är. Jag är långt ifrån det, skrev Smith till reportern Harrison Cahill på tidningen The State 2015.

Hon berättade att hon ljög för alla om händelseförloppet för att hon inte visste hur hon skulle förklara för människor som älskade sönerna Michael och Alex att de aldrig skulle få träffa pojkarna igen.

Man har försökt förklara motivet med att Smith ska ha dödat sina barn efter att hon fått ett brev från en man som hon var älskarinna till.

Hennes kärlek var son till ägaren av företaget Cosno products där Smith arbetade som sekreterare.

– Det som sårar mig mest är att folk tror att jag skadade mina barn för att få vara med en man. Det är så långt ifrån sanningen, säger hon till reportern på The State.

LÄS OCKSÅ: Så lever 19-barnsmamman MIchelle i dag – se förändringen

LÄS OCKSÅ: 2-åring dog när hon drack rengöringsmedel – mamman varnar andra

Foto: TT & SCDC.

FRÅN FÖRSTASIDAN