Storbråk på Ikea – polis ingrep när personal attackerades

Ikea-shoppare fick vänta ”upp till sex timmar” i en så kallad ”click and collect”-kö, vilket ledde till att medarbetare hos möbeljätten blev verbalt misshandlade – och polis tillkallades.

Polisen behövde rycka ut till ett Ikea-varuhus i brittiska Ashton som ligger i Manchester-området där hundratals så kallade ”click and collect”-kunder var på plats för att hämta sina varor under söndagen.

Servicen tog alltför lång tid, upp till sex timmar, enligt vissa vittnesmål, rapporterar brittiska Mirror.

Det ledde till kaos i form av ringlande bilköer och trafikstockningar. Allt detta medan lockdown-restriktioner råder.

Ett vittne berättade för lokaltidningen Manchester evening news att några arga Ikea-shoppare uttryckte sig kränkande gentemot en Ikea-medarbetare. Det var också därför polisen fick komma till platsen.

Kunderna rasar i sociala medier

Brittiska sajten Mirror rapporterar om liknande köer vid flera Ikea-varuhus i England. I England har Ikea tvingats stänga ner sina varuhus efter att lockdown nummer två har verkställts. Men det är ännu tillåtet med ”click and collect”-servicen.

Kunder rasar på Twitter mot att de tvingats vänta i timmar på att kunna plocka ut sina köpta varor.

”Jag tycker synd om medarbetarna, folk som får tio pund i lön för att handskas med ilskna kunder”, skriver en användare på Twitter.

”Folk som lämnar sina bilar och skäller ut och hotar Ikea-medarbetare. Det är inget sätt att uppföra sig. De försöker bara få folk att vara säkra. Polisen nu på plats”, skriver en annan.

En tredje Twitter-användare ifrågasatte varför Ikea i Ashton inte skickade ut textmeddelanden till ”Click & collect”-kunder denna dag och förklara att de inte skulle ta sig till varuhuset just då.

”Löjligt”, skrev denna.

LÄS MER: Bilden på Jimmie Åkesson väcker frågor – se detaljerna

En talesperson för möbeljätten förklarade att polisen tillkallades på grund av en isolerad händelse med en kund. Och att en oväntad efterfrågan ledde till köerna.

Även i Sverige kan man använda sig av en så kallad ”Click & collect drive-thru” där man beställer vad man vill ha på Ikeas nätsida och därefter hämtar varorna vid en lastzon utanför varuhuset. Men varuhusen har fortfarande öppet även om några av dem har justerade öppettider, skriver möbeljätten på Ikea.se.

”Under helger och kvällar är det många som besöker oss, vilket gör att det kan bli väntetid. På vardagar innan klockan 17.00 är det oftast gott om plats och IKEA.se är alltid öppet”, skriver bolaget.

LÄS OCKSÅ: Vild fajt i förskolan mellan lärare och föräldrar

LÄS OCKSÅ: Svenska Angelica i Dr Phil efter falska äktenskapet

Foto: TT

SENASTE NYTT!