Så lever ”Världens snyggaste brottsling” Jeremy Meeks idag

04 dec, 2020 
https://image.hant.se/joni.jpg.jpg?imageId=6445349&x=0&y=0&cropw=100&croph=95.238095238095&width=1318&height=1318
Joni Nykänen
Jeremy Meeks, 36, blev plötsligt känd när hans ”mugshot” basunerades ut i världen via sociala medier – och han kallades för ”världens snyggaste brottsling”.
Så här har hans liv sett ut – och så här lever han idag.
Annons
Tilde de Paula Eby blir årets julvärd i TV4
Tilde de Paula Eby blir årets julvärd i TV4

När Jeremy Meeks, från den amerikanska staten Washington, greps visste han inte vad som skulle vänta. Bilden som polisen tog på honom efter gripandet, alltså en så kallad ”mugshot”, var så pass tilltalande att han sedan dess kallats för ”världens snyggaste brottsling”.

Året var 2014 när han greps och blev åtalad för bland annat vapeninnehav. Då hade han redan en historia inom kriminalvården.

Jeremy Meeks med sina ex Melissa Meeks och Chloe Green.
Jeremy och exen Melissa och Chloe.

2002 åtalades han för rån och för att ha misshandlat en 16-åring när han själv var 18 år. Den gången förhandlade han med domaren för att korta ner sitt straff, men det slutade med att han ändå avtjänade hela nio år. 2016 blev han en fri man och kunde skörda frukterna av att hans ansikte plötsligt var världskänt.

Annons

Han värvades av en modellagentur strax efter att han lämnade fängelset. Enligt brittiska The Sun ska Meeks idag vara god för en summa som motsvarar 45 miljoner kronor.

Jeremy har två barn

Det var 2017 som han gjorde sin debut på catwalken under New York Fashion Week. Men privatlivet har minst sagt varit turbulent.

2017 skilde sig Jeremy Meeks från Melissa Meeks. De hade varit gifta i åtta år och har en son ihop.

Under sommaren samma år hamnade han i blåsväder eftersom han var gift och fastnade på bild när han kysste miljardarvtagerskan Chloe Green på en lyxjakt i Turkiet.

Greens far är den brittiske affärsmannen Sir Philip Green som äger klädjätten Topshop. När nyheten spreds i världen att Meeks plötsligt skulle få barn med Chloe Green så kommenterade Melissa Meeks romansen.

– Tror jag att min make skulle ha lämnat mig för henne ifall hon jobbat på McDonalds? Absolut inte, sa hon, och menar att det är livsstilen med Chloe Green som attraherar honom.

Annons

I samma veva som Jeremy Meeks lämnade Melissa så drabbades hon av ett missfall. I maj 2018 fick Jeremy Meeks och Chloe Green sitt första gemensamma barn, Jayden Meeks-Green.

Men relationen dem emellan höll inte och redan året därpå sålde paret det gemensamma huset i London. Meeks sågs med en annan kvinna, modellen Andreea Sasu, under två evenemang på Cannes-festivalen, skriver Daily mail. Två månader efter uppbrottet sågs Chloe Green med en annan man.

Nu siktar Jeremy Meeks in sig på en karriär som skådespelare. Han är aktuell i kriminaldramat True to the game 2 mot Vivica A. Fox, Faith Evans och Tamar Braxton. En film som inte har fått ett särskilt bra mottagande.

Foto: TT

Annons