Paret återskapade Pride-fotot efter 25 år – kärlekshyllningen blev viral

När Nick och Kurt träffades 1992 fick paret höra att deras relation "bara var en fas". I dag – 25 år senare – är de fortfarande tillsammans.

I veckan gick Equality March av stapeln i Washington, USA. Då valde makarna Nick Cardello och Kurt English att återskapa ett foto som de tog under samma event för 25 år sedan.

Bilden, en kärlekshyllning till sig själva och andra HBTQ-par runt om i världen, blev snabbt viral på nätet. Bara på Twitter har den retweetats över 160 000 gånger, något som Nick och Kurt inte alls var beredda på.

– Vi hade verkligen inte räknat med det här. Alla kommentarer och personliga berättelser har verkligen berört oss, många gånger till tårar, säger Nick Cardello till New York Daily News.

https://twitter.com/tagyourheathen/status/876547218068602881

Läs också: Jonas Gardell rasande efter dödshot mot Mark Levengood på Youtube

Att publicera bilder där de är lite extra kärleksfulla mot varandra har ofta varit svårt för paret, men i år bestämde de sig för visa vilka de är – fullt ut.

– Kyssar, att hålla handen. Vi undvek att publicera sådana foton på nätet eftersom det gör vissa obekväma. Jag insåg att det här var ännu en garderob som vi behövde komma ut från. Folk behöver se fler bilder på samkönade par, det saknas ofta helt i media. Självmord är ett stort hot mot unga HBTQ-personer och det är viktigt att de får fler positiva förebilder, tillägger Nick.

SENASTE NYTT!