Nu kan du hyra lyxhuset från HBO:s The undoing – se bilderna

Nicole Kidman, Hugh Grant och det välkända strandhuset i The undoing.

Nu kan du hyra det atmosfäriska strandhuset från HBO-succén The undoing.
Men det är en detalj som skiljer sig åt mellan huset i verkligheten och det du sett i tv-rutan.
Slå på ljud

Strandhuset är med i det andra avsnittet av HBO-serien The undoing och lämnar ett omedelbart intryck. Det är platsen dit Grace, som spelas av Nicole Kidman, söker sig till när hennes värld börjar falla samman.

Hon spelar en framgångsrik terapeut som lever ett till ytan perfekt liv med sin make Jonathan (Hugh Grant) och deras son Henry. Men livet får minst sagt en vändpunkt när en kvinna avlider och Jonathan försvinner.

I tv-serien är adressen 361 Beach way drive och tillhör hennes far Franklin, som spelas av Donald Sutherland.

Hugh Grant och Nicole Kidman i The undoing.

Hugh Grant och Nicole Kidman i The undoing.

Givetvis är det en helt fiktiv adress. Huset har en helt annan historia i verkligheten.

2007 köptes den av manusförfattaren Jesse Peretz och hans fru Sarah Sophie Flicker, för 2,58 miljoner dollar. Alltså ungefär 22 miljoner svenska kronor.

De drog genast igång med en utförlig renovering och såg till att fastigheten fick ett rejält lyft samtidigt som man behöll originaldetaljer, enligt sajten Dirt.

Numera kan man hyra huset för en summa som motsvarar drygt 9000 kronor natten, via tjänster som Airbnb. Fastigheten, som ligger i North fork i delstaten New York, är en gammal tågstation. Huset har sex sovrum. Fyra badrum, ett loft, fyra verandor och ett stort kök med två ugnar. Uppe i tornet finns det dessutom ett extra sovrum med ett skrivbord.

Välkända strandhuset i The undoing.
Välkända strandhuset i The undoing.
Välkända strandhuset i The undoing.
Välkända strandhuset i The undoing.

Utsikten är givetvis magnifik. I postproduktionen har dock tv-makarna valt att göra en radikal förändring till huset. Givetvis på digital väg. Tornet är borttaget.

LÄS MER: Svenska Angelica, 35, i Dr Phil om falska äktenskapet

Den danska regissören Susanne Bier ligger bakom The undoing och hon förklarar, i en intervju med Architectural digest, att design är väldigt viktigt för henne när hon jobbar med filmiskt berättande.

Rollfiguren Grace ska uppleva att hon inte kan bryta sig loss från sin far.

– Pappa Franklin äger huset och Grace får bara vara där. Så det är vackert, men också tillbakadraget, säger Bier.

Filmens dekoratör Keri Lederman och Bier bestämde sig för att använda sig av den verkliga husägarens befintliga bord och stolar, även om man dessutom använde prylar från diverse företag.

– Vi ville behålla känslan av att det här huset inte hade förändrats så mycket. Det är som när folk har ett semesterhus. En del av glädjen är att besöka och veta att koppen som du brukar dricka ur fortfarande finns där. Hon har fortfarande kvar upplevelsen från barndomen när hon sprang längs stranden. Alla de där sakerna är knutna till atmosfären, säger Susanne Bier till Architectural digest.

LÄS OCKSÅ: Lilla Jönssonligan-skådis plötsligt död – mamman talar ut om sorgen

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för skådisarna i Big bang theory

Foto: TT & Airbnb

SENASTE NYTT!