Nicole, 42, fejkade cancer för att kunna leva lyxliv

Nicole Elkabbas.

Nicole, 42, anklagas för att ha fejkat att hon har cancer för att på så vis crowdfunda en summa som motsvarar över en halv miljon svenska kronor.
Pengarna har hon lagt på matchbiljetter och lyxresor.
Mirka Norrströms ilska – efter bilolyckan: ”Mansgrisar”
Slå på ljud

Enbarnsmamman Nicole Elkabbas, 42, misstänks för att ha berikat sig genom att på nätet hävda att hon behövde en livräddande cancerbehandling, och att hon ska ha överfört 45000 brittiska pund från en GoFundMe-sida.

Nicole, som är från brittiska Broadstairs i distriktet Kent, hade en crowdfunding-sida där det stod att hon behövde ha ekonomisk hjälp för att få en behandling mot äggstockscancer.

Texten på sidan fick det att verka som om Nicoles mamma har skrivit det som står. Nicole beskrivs som en ”vacker dotter” och på sidan finns en bild på kvinnan i en sjukhussäng. Men i själva verket hade den bilden tagits när Nicole Elkabbas genomgick en galloperation, enligt brittiska The Sun.

Nicoles försvar – trodde att hon var sjuk

Åklagaren Ben Irwin hävdar, enligt sajten, att blåsningen handlade om att dra in pengar för att kunna leva ett lyxliv, bland annat biljetter till Tottenham-matcher till en summa som motsvarar ungefär 40 000 svenska kronor, och även pengar till nätcasinon. Åklagaren menade inför juryn vid Canterbury Crown-rätten att allt bara var lögner.

LÄS MER: 19-barnsmamman Michelles nya besked får följarna att häpna

– Hon använde inte pengarna till cancerbehandling. Pengarna hon fick gick till flera olika saker som spel, resor, och Tottenham Hotspur-biljetter, säger Irwin, enligt sajten.

En gynekolog, som är Nicoles före detta vän, förnekade också i rätten att han skulle ha diagnostiserat kvinnan med äggstockscancer, och hävdar att han aldrig har behandlat henne.

Nicole Elkabass hade sagt till honom att hon hade blivit sjuk och att hon också startat GoFundMe-sidan, vilket fick honom att ana oråd. Han kände också igen rummet där hon hade blivit behandlad i samband med galloperationen.

Åklagarsidan hävdar att Elkabass iscensatte fotot och stoppade de 39 donationerna i egen ficka istället för att behandlas. Nicole Elkabass försvarare förväntas hävda att hon verkligen trodde att hon var sjuk, skriver flera brittiska medier. Den 42-åriga kvinnan har ännu inte fått sin dom.

LÄS MER: Sjuksköterskan åtalas för mord på 8 bebisar

LÄS MER: Iris, 80, om vilda sexlivet med 45 år yngre maken

Foto: Privat & SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN