Maximilian, 12, inspirerades av Lars Lerin – nu har han sålt auktionens dyraste tavla: "Helt overkligt"

Wow, vilken talang!

Maximilian “Maxi” Svensson är bara 12 år gammal, men har redan blivit en konstnär att räkna med. I flera år har han målat med akvarellfärger, precis som sin stora förebild Lars Lerin, 63. För ett år sedan fick Maxi också möjligheten att ställa ut i idolens egen konsttall på Sandgrund i Karlstad.

– Det känns helt overkligt att få ställa ut där, sade Maxi då till tidningen Mitt i Stockholm.

Men konstnärssagan slutar inte där för Maximilian. Nyligen ställde nämligen Rådhuset i Örebro ut 24 verk från olika konstnärer och bland tavlorna fanns också en skapelse av just 12-åringen.

Tavlorna auktionerades sedan ut och när budgivningen avslutades, visade det sig att det var Maximilians tavla som hade sålts för det högsta priset. En köpare betalade nämligen 25 200 kronor för hans tavla, som föreställde björkar och ett landskap i vinterskrud.

– Det var jättekul. Jag försökte få till ljuset och mörkret i ett vintermotiv till Örebro när de frågade efter en tavla. Man fick göra precis vad man ville, så jag gjorde den utifrån min fantasi, säger Maxi till tidningen Expressen.

Precis som Lars Lerin, så är Maximilians favoritmotiv naturbilder i akvarell och han tvekar inte på att fortsätta sin konstnärskarriär.

– Jag har alltid en ny tavla på gång, så jag kommer att fortsätta måla, säger Maxi till tidningen.

Dela gärna artikeln om du också är imponerad av Maximilians talang!

Foto: Instagram

Senaste nytt