Maria, 37, sa upp sig för att hjälpa funktionsnedsatta sonen

Maria Thompson.

Ensamstående mamman Maria, 37, oroar sig för familjens ekonomi.
Hon lever på bröd som hon själv bakar så att barnen kan få äta vanliga måltider.
– Ännu en hungrig dag, säger hon.

Maria Thompson, 37, en singelmamma i nordirländska Belfast, berättar om sin tunga vardag i coronans tid.

– Jag är tacksam att jag kan baka bröd och det är allt jag har ätit. Bara för att mina barn inte ska behöva vara utan. Det är tre veckor till löning och jag vet inte hur jag ska klara det, skriver Maria.

Hon är en i raden av personer som delar med sig av sin historia i projektet ”Covid realities” där föräldrar och vårdnadshavare berättar hur de har det under pandemin. Genom att skapa korta och personliga inlägg kan deltagarna bidra till att ge en realtidsbild av hur man kan ha det i pandemin.

Maria, som gav upp sitt jobb inom elektronik för att ta hand om sin funktionsnedsatta son John har projektet varit en livlina, skriver brittiska Mirror.

– Vi måste göra några tuffa val. Tar du med dig dina barn på offentliga färdmedel? Tar du den risken för att åka till matbanken för att få tre dagars pasta och mat, skriver hon.

Hon frågar sig också vad man gör när barnen behöver nya skor. Hon förklarar att det kunde gå 19 dagar som hon inte hade några pengar, och då var det före första gången landet hade lockdown.

Många har det tufft ekonomiskt under pandemin

Under lockdown nummer två konstaterar hon att det redan är värre.

– Första gången var det sommar men nu är det mörkt och kallt, skriver hon.

LÄS MER: Kim, 23, har bara 1 procents chans att överleva – efter läkarnas miss

Hon upplever att matpriserna är mycket högre och att priset för uppvärmning också har flerdubblats.

– Det här projektet är verkligen viktigt. Jag vill försöka förändra saker och för att göra det måste vi ha personer med makt som vet hur vi lever, skriver hon.

”Covid realities” leds av en viss Dr. Ruth Patrick med forskarkollegor från University of York, Birmingham university och Child poverty action group.

– Det är avgörande att vi förstår vilken påverkan pandemin har på familjer som har låg inkomst. Som har nästan helt glömts bort under statens insatser, säger Dr. Ruth Patrick.

Hon menar att vi ofta får höra om vad restriktioner och lockdown betyder för personer som vanligtvis har råd att äta ute, åka på semester och träffar vänner i barer och på fik. Men att vi går miste om skildringarna om personer som inte har råd att göra de här sakerna ens när tillståndet är normalt.

Projektet pågår till juni 2021 och kan läsas om på covidrealities.org.

LÄS OCKSÅ: Nicole, 27, slutade med droger i 4 månader – se otroliga förvandlingen

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för skådisarna i Varuhuset

Foto: Privat.