Lisa, 53, födde barn nästan samtidigt som sin 31-åriga dotter

Lisa Rutherford, dottern Kelsi och nyfödda barnen.

Kelsi, 31, försökte bli med barn i tre år innan hennes mor Lisa, 53, blev hennes graviditetsbärare.
Men då hände något oväntat och Kelsi blev själv gravid – och nu har de fött varsitt barn.
– Det är surrealistiskt, säger hon.
Slå på ljud

Mamman Lisa bestämde sig för att hjälpa sin dotter som kämpade för att bli gravid. I februari 2020 fick Lisa Rutherford reda på att hon faktiskt var gravid med sitt eget barnbarn.

Glädjen var total hemma hos Kelsi Pierce och maken Kyle. Då fick Kelsi, som trodde att hon aldrig skulle kunna bli med barn, reda på att hon också var gravid.

I oktober födde Lisa parets dotter Everly i amerikanska delstaten Michigan. Två månader därpå födde Kelsi sin dotter Ava i Minnesota.

– Det är så surrealistiskt. Jag måste nypa mig själv i armen. Jag kan inte tro att det här är mitt liv, säger Kelsi till ABC News.

Kelsi Pierce och Kyle med barnen.

Kelsi med maken Kyle och barnen.

Men vägen till föräldraskap har inte varit enkel för Kelsi och maken Kyle. De har testat operationer och IVF-behandlingar.

Slutligen hade de två alternativ – att adoptera eller skaffa en graviditetsbärare. Båda sakerna kostar mycket pengar.

De valde alltså det sistnämnda, och eftersom Kelsis mamma ställde upp så kostade det inte 100 000 dollar, vilket det annars skulle ha gjort.

– Det var svårt för oss att låta henne vara graviditetsbärare på grund av riskerna med hennes ålder. Men hon övertygade oss om att hon ville göra det här för oss, säger Kelsi.

LÄS MER: Suzannas barn nära dö efter skräckförlossning – så lever de nu

Kelsi själv hade slutat att ta medicinering för att försöka bli gravid. Hon tog ett graviditetstest av gammal vana och fick en rejäl överraskning när hon såg de två strecken. Efter år av kamp gick Kelsi och Kyle från att tro att de inte skulle få barn till att få anpassa sig till tanken att få två på en gång.

– Jag tror att jag grät i en hel månad, säger Kelsi, när hon beskriver sin lycka.

Lisas graviditet gick inledningsvis bra, men i vecka 36 fick hon diagnosen havandeskapsförgiftning vilket riskerade både hennes och barnets liv. Så det planerades för ett kejsarsnitt inom tolv timmar.

Kelsi och Kylie fick köra från Minnesota till Michigan och hann exakt i tid för att finnas där när lilla dottern Everly kom till världen.

– Hon kom ut utan färg, hon grät inte och vi kunde inte hålla henne direkt eller träffa henne eftersom hon skulle tas till ett annat sjukhus med neotanalavdelning. Vi hade väntat så länge och jag ville bara hålla vår bebis, sa Kelsi.

En vecka senare fick Everly lämna sjukhuset. En dag som bara råkade vara Kelsis födelsedag.

Den yngre systern Ava föddes sju veckor och tre dagar efter Everly.

LÄS OCKSÅ: 12-barnsmamman vräks – orolig inför nya förlossningen

LÄS OCKSÅ: Lilla Jönssonligan-skådis plötsligt död – mamman talar ut om sorgen

Foto: Privat

SENASTE NYTT!