Lärare visade sig vara kannibal – sökte upp mordoffer på dejtingsajt

Kannibalen Stefan R och offret Stefan Trogisch.

En gymnasielärare misstänks ha gjort sig skyldig till kannibalism.
Polisen tror att läraren har mördat en man som han träffat på en dejtingsajt för homosexuella – och att han därefter ätit hans kvarlevor.

Den misstänkta, som tyska tidningar kallar Stefan R, greps nyligen i Berlin efter att mänskliga ben hittades i en park av polishundar. Detta ledde polisen, med hjälp av hundar, till hans lägenhet i den tyska huvudstaden, enligt tyska nyhetssajten Bild.

Polisens utredning kom fram till att den 41-årige mannen hade surfat på kannibalism-relaterade forum och hade dessutom ställt frågor på nätet om en person kan överleva om penis skärs av.

Stefan Trogisch.

Offret Stefan Trogisch.

Mannen som påstås vara hans offer är en 44-årig person vid namn Stefan Trogisch, som anmäldes försvunnen av hans rumskamrater redan i augusti. Trogisch hade lämnat lägenheten strax före midnatt för att aldrig igen återvända.

När en skelettdel, från benet, hittades i en park den 8 november så använde polisen sig av två hundar som oberoende av varandra sniffade sig fram till Stefan R:s lägenhet.

Blodspår och en tom skottkärra var några av fynden som fick polisen att gripa mannen, enligt sajten Berliner Morgenpost.

Stefan R, som skrattar på den bild som nu sprids över världen, har valt att inte besvara några frågor. Men polisen ska ha hittat kommunikation mellan de två männen på en homosexuell dejtingsida, vilket tyder på att de kommit överens om att träffas.

LÄS MER: Skräckmamman dödade sina små barn – talar ut

– Eftersom köttet avlägsnats helt från benet så har vi starka misstankar om att Stefan T har fallit offer för en kannibal, säger polisens talesperson.

Därmed har utredningen kring Trogisch försvinnande ändrat status till mordutredning.

Stefan R är matte- och kemilärare och undervisar i gymnasiet. Hans misstänkta offer var elmekaniker. Nu dras det paralleller mellan Stefan R och den ökända tyska kannibalen Armin Meiwes som dödade, styckade och åt den tyska dataingenjören Bernd Jürgen Brandes i mars 2001.

Meiwes dömdes till livstids fängelse för mord trots att offret ville bli styckad och uppäten. Då hann förövaren hann äta ungefär 20 kilo människokött innan polisen grep honom i december 2002.

LÄS OCKSÅ: Sjuksköterskan åtalas för mord på 8 bebisar

LÄS OCKSÅ: Därför raderade TV4 inlägget – efter stjärnans ord om frun

Foto: Polizei Berlin.