Helena Bergström i tårar när hon hedrade Rikard Wolff: "Jag förlorade min bästa vän"

Skådespelarens ord om vännens död ger oss rysningar.

Förra året förlorade Sverige många fantastiska skådespelare. Folkkära filmstjärnor som Gösta Ekman, Johannes Brost och Michael Nyqvist gick bort och under årets Guldbaggegalan hedrades de döda med en känslosam video på scen.

Men när skådespelaren Helena Bergström, 53, gick upp för att hålla ett tal till sin bortgångne vän, skådespelaren Rikard Wolff, kunde hon inte hålla tillbaka tårarna. De båda hade jobbat ihop i flera filmer tillsammans, däribland “Änglagård”-filmerna, “Gossip”, “Angel” och “En underbar jävla jul”, under flera decennier och var nära vänner privat.

– 2017 var året då så många togs ifrån oss. Så många av våra största konstnärer och inspiratörer. Alla som sitter här i lokalen har förlorat högst älskar kollegor, kompisar, läromästare, sa Helena Bergström på scen och fortsatte:

– Jag förlorade min bästa vän. Och den här saknaden som vi känner vet jag delas av många av er där hemma. Det här är människor som funnits i alla våra liv, de har gett oss stunder som vi aldrig kommer glömma. Mitt i den här sorgen och saknaden finns ändå en tröst: Att de ändå finns kvar. Deras verk kommer att leva vidare och vi kommer att fortsätta berätta deras historier.

De känslosamma orden lämnade ingen oberörd och i publiken hade flera skådespelare tårar i ögonen. Här kan du se Helenas tal igen. 

Vi glömmer aldrig Rikard Wolff. Tack för alla minnen och filmer. 

Rikard Wolff prisades på QX-galan. 

Helena Bergström och Rikard Wolff på Guldbaggegalan 2011.

Ur "Änglagård".

Rikard Wolff gick bort 2017.

Rikard Wolff och Helena Bergström deltog i "Stjärnorna på slottet". 

Rikard Wolff.

Rikard Wolff, Colin Nutley, Helena Bergström.

Rikard Wolff på Peace & Love Festival. 

LÄS OCKSÅ: Därför håller familjen Rikard Wolffs begravning hemlig

LÄS OCKSÅ: Sahlin om Rikard Wolffs sista tid: ”Hade så ont”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!