Här kollapsar bron i direktsändning – reporter nära falla i

En reporter och en tv-fotograf hamnade i katastrofens mitt när en störtflod spolade bort en vägbro som de stod på.
– Samma bit av vägen som vi stod på för några sekunder sedan kollapsade, säger Amber Roberts, reporter på Fox 46.

Reportern Amber Roberts och tv-fotografen Jonathan Monte var nära att själva bli en del av nyhetsrapporteringen när de bevakade en översvämning i Alexander, North Carolina.

Fox 46-reportern var mitt i sin direktrapportering på en vägbro när en spricka bildades och en stor del av bron rasade ner i vattenmassorna.

LÄS MER: Sjuksköterskans hemska brott – åtalas för mord på 8 bebisar

– Vi backar! Vi backar! Vi är live i tv. Vi såg vägen kollapsa. Samma bit av vägen som vi stod på för några sekunder kollapsade. Tack gode gud att vi backar. Sakta lämnar vi bron, säger hon, märkbart stressad.

Roberts berättade två timmar senare om upplevelsen.

– Det var definitivt en läskig situation för mig om fotojournalisten. Vi behövde bara vara lugna i ögonblicket, backa och hoppas på det bästa. Tack och lov mår vi bra. Men vägen är inte ok, säger hon och visar att en större del av vägen hade rasat under de två timmarna som gått, säger hon i Fox 46.

Alexander i North Carolina har nyligen drabbats av rejäla översvämningar efter rejäla regn. Lokaltidningen Taylorsville Times rapporterar att 50 vägar i området är obrukbara och totalt fyra broar har gått liknande öden till mötes som den i direktsändningen. I samband med händelsen rapporterades att åtminstone fyra personer hade mist livet under översvämningarna i området.

LÄS MER: Iris, 80, om vilda sexlivet med 45 år yngre maken

LÄS MER: Så lever 19-barnsmamman Michelle i dag – se förändringen

Foto: Fox46