Gravida 12-barnsmamman vräks – känner oro inför förlossningen

Familjen Donoghue med mamma Tessa och John och 12 barn.

12-barnsfamiljen vräktes och har tvingats bo på hotell – där de upptog nästan en hel våning.
Mamman väntar också barn och bebisen kommer efter förlossningen att tvingas till hjärtoperation.
– Stressen kan inte vara bra för min bebis, säger mamma Tessa.

12-barnsfamiljen Donoghues förra hyresvärd sålde flerfamiljshuset som de bodde i, och har nu har bott i omkring åtta veckor på ett hotell i centrala Belfast, skriver sajten Belfast live.

Det har lett till att familjemedlemmarnas vardag upptar nästan en hel hotellvåning i väntan på att de ska få ett nytt hem.

✔︎ Familjen Donoghue

* John, 43
* Tessa, 35
* Tessa, 15
* Bobby, 14
* John, 9
* Savannah, 8
* Joseph, 7
* Sinead, 6
* Shannon, 5
* Ronnie, 4
* Reggie, 3
* Tommy, 2
* Clarice, 1
* Molly, 10 månader

Nu ser de ut att ha hittat ett nytt hem, med hjälp av myndigheter. Tessa Donoghue, mamman i familjen, förklarar att de har lämnats med ingenting efter att de blev vräkta. Detta eftersom de saknade utrymme att förvara prylarna som var i den förra lägenheten.

De har tvingats att leva på takeaway-mat eftersom det inte är tillåtet att tillaga eller förvara mat på hotellet. Något som gör ärendet ännu mer prekärt är att Tessa väntar sitt 13:e barn i februari och läkarna har redan nu förvarnat att barnet troligtvis kommer att behöva bli hjärtopererat när det föds.

– De senaste åtta veckorna har varit ett helvete för oss på det här hotellet, säger Tessa.

Hon konstaterar att hotellpersonalen har varit snälla mot familjen som tillåtit att de upptar nästan en hel våning. Men att barnen har varit rädda för att sova ensamma i sina rum så de har kommit till föräldrarnas hotellrum där de sovit på golvet i sovsäckar.

LÄS MER: Mormor fick stroke – lurades av sina onda barnbarn

– Det har verkligen varit en påfrestning för oss och nu vet vi inte hur vi ska kunna göra julen speciell för våra barn. Eftersom de pengar som vi skulle ha lagt på julklappar har gått åt under de här åtta veckorna, säger Tessa och konstaterar att de bara vill stadga sig i nya bostaden.

– All denna stress kan inte vara bra för min bebis, fortsätter hon.

En lokal myndighet som administrerar boende bekräftar för sajten att de har hittat en passande bostad åt familjen lagom till jul.

Den nordirländska familjen består av föräldrarna John och Tessa. Ganska nyligen utökades familjen med barn nummer 12. Inom kort är det alltså dags för nummer 13.

Till sajten Alive förklarade familjen Donoghue, som är en av de största familjerna i Nordirland, att samhället har blivit mindre tolerant gällande stora familjer under pandemin.

I inledningen av coronapandemin var det, som bekant, väldigt vanligt med bunkring av matvaror och hushållsartiklar. Då kunde personal vid mataffärer säga att familjen inte fick handla så stora mängder varor.

– Jag kan intyga att det är en av de situationer som jag och min fru får uppleva varje dag, sa John i somras.

De senaste tolv åren har familjen tvingats flytta tio gånger.

LÄS OCKSÅ: Nicole, 27, slutade med droger – se otroliga förvandlingen

LÄS OCKSÅ: Familjen annorlunda-paren – så gick det sen

Foto: Privat