Författare: "Red Bull gör en hel generation fet och påtänd"

Vi sover mindre än någonsin och förväntas vara tillgängliga 24 timmar om dygnet. Välkommen till the world of red bull.

Du vet känslan. Du har suttit vid datorn alldeles för länge och det börjar kanske bli dags att stänga ner och göra något annat? Icke! Du går istället till kylen och tar en härligt söt energidryck med en färg som ser giftigare ut än batterisyra. Enligt författaren André Persson håller en hel generation på att förfalla. Anledningen? Red Bull!

– Det blir en generation som är fet och påtänd. Det är ständigt nya människor som slutar dricka läsk i vuxen ålder men fortsätter med energidryck. En kopp kaffe dricker du inte lika snabbt och du kan dosera sockret själv, säger André Persson till Metro.

Redbull2

Energin från Red Bull är falsk och man förskjuter tröttheten, menar författaren.

På energidrycksgigantens hemsida står:

”Sedan Red Bull lanserades har den konsumerats lika mycket på dagen som på natten. För att orka hålla takten både dag och natt, var man än befinner sig, behöver kroppen så väl som sinnet livas upp.”

I takt med att energidryckerna blivit en miljardindustri förväntas vi vara pigga och tillgängliga dygnet runt. För att klara av detta hivar vi, just det, energidryck. Men energin du får av dryckerna är falsk energi menar författaren.

– Det är som att ta ett sms-lån av sig själv. Räntan är skyhög och du kanske aldrig kommer att kunna betala tillbaka, säger André Persson till Metro.

SENASTE NYTT!