Emma, 22, skickades hem av läkare 15 gånger – dog av cancer

Emma Swain.

Emma, 22, dog av livmoderhalscancer efter att läkarna skickat hem henne 15 gånger.
Hon vädjade till sin läkare med förhoppningen att få bli testad – men ansågs vara för ung.

Brittiska Emma Swains läkare påstod att hennes symtom berodde på hennes p-piller.

Emma oroade sig för att hon skulle gå samma öde till mötes som en brittisk Big brother-deltagare vid namn Jade Goody som avled endast 27 år gammal av livmoderhalscancer.

Det var redan i maj 2013 som Emma bad sin läkare, vid en mottagning i södra London, att få ta cellprov. Detta efter att hon fick ont i ryggen och blödde efter sex.

Emma Swain och pappa Darren.

Emma och pappa Darren.

Hennes läkare har sedan dess medgett att Emma Swain skulle ha levt idag om det hade gjorts ett cellprov, enligt brittiska The Sun.

Hennes pappa Darren Swain förklarar för Mirror att det är svårt att acceptera förlusten av dottern när han också vet att det kunde ha förhindrats.

– Vi litade på att de här människorna, proffsen, vet vad de gör. Jag kommer aldrig att förlåta dem, säger Darren Swain, och förklarar att Emma fått höra att hon oroar sig över ingenting.

– Läkaren kunde inte ha haft mer fel. Det kostade Emma hennes liv, fortsätter pappan.

Emmas läkare erkänner misstaget

Under en period på fyra månader kontaktade Emma sin läkare 14 gånger men fick endast rådet att byta p-piller. Hon bytte p-piller fem gånger under fyra månader.

LÄS MER: Jasmine, 17, från Kramfors i koma efter chicken race

Emma fick diagnosen i december 2013 och dog året därpå. Efter en strid i rätten som pågått i sex år fick Emmas familj ersättning för att ha förlorat dottern.

I ett brev till Darren Swain så ber två läkare och en sjuksköterska om ursäkt för vad som har hänt.

”Vi erkänner att om behandlingen och vården hade varit av en rimlig standard så är det rimligt att anta att hon skulle ha överlevt”, står det i brevet.

Efter dödsfallet har läkarmottagningen i fråga sett över sina rutiner. Emma Swains pappa uppmanar kvinnor att se till att deras cellprovtagningar genomförs trots att det råder pandemi.

I Sverige kallas alla kvinnor från 23 års ålder för att upptäcka förstadier till livmoderhalscancer.

LÄS OCKSÅ: Nicole, 42, fejkade cancer – levde lyxliv

LÄS OCKSÅ: Kim, 23, har bara 1 procents chans att leva – efter läkarnas miss

Foto: Privat.