Donald Trumps hår förvandlades från orange till grått efter valet

Donald Trump.

Vad har hänt med Donald Trumps hår?
När den amerikanske presidenten började visa sig igen efter den svidande valförlusten mot Joe Biden såg hans mest kända tillgång helt annorlunda ut.

Donald Trumps presskonferens, som skulle uppdatera allmänheten om läget kring ett vaccin mot covid-19, fick otaliga Twitter-användare, flera av dem journalister, att haja till om en helt annan fråga än om viruset.

Presidentens hårfärg hade plötsligt förändrats från ett gyllenblont hårsvall till en nyans i grått. 74-åringen är känd för sin solbränna, sitt blonda hår och brukar ofta av sina meningsmotståndare att beskrivas som ”orange”.

Trump lägger 600 000 kronor på hårvård

Men de klara färgerna var alltså som bortblåsta när Trump gjorde sin första presskonferens sedan Joe Biden tillkännagav att han vann valet.

LÄS MER: Detaljen i bilden på Trump och Melania väcker frågor

– Hela talet ger mig en utanför kroppen-upplevelse. Hårfärgen är förändrad. Tydligt vitare. Men rösten och snabbheten i prestationen är samma, skrev BBC-journalisten Emily Maitlis på Twitter.

När New York Times granskade Donald Trumps skattedeklarationer visade det sig att han lagt drygt 600 000 kronor på hårvård under tiden som han jobbade med tv-programmet The apprentice.

”Personen som färgar Donald Trumps hår gult måste ha hittat ett annat jobb”, skrev en användare.

”Donald Trump har haft så många utbrott den här veckan att han glömt att färga håret”, skriver en annan.

Donalds Trumps hår 2011 och 2020.

Donalds Trumps hår 2011 och 2020.

Den nuvarande presidenten har dock inte kommenterat sin nya hårfärg. PR-strategen Ronny Olovsson förklarar för SVT att det finns ett symbolvärde i att byta hårfärg.

– Det här sker inte av en slump. En person som Donald Trump, som lagt hundratusentals kronor på att hålla sin frisyr fräsch och ungdomlig, låter inte det här bara hända, säger han.

President Trump fortsätter att vägra erkänna valresultatet och har flera gånger utnämnt sig själv till segrare. Han har därmed inte heller hållit något tal där han erkänt förlusten, vilket annars är brukligt. Joe Biden förbereder sig på att ta över presidentposten den 20 januari 2021.

LÄS MER: Så lever porrstjärnan Stormy Daniels tre år efter sexbråket med Donald Trump

LÄS MER: Iris, 80, om vilda sexlivet med 45 år yngre maken

Foto: TT

Senaste nytt