Därför raderade TV4 inlägget efter Richard Gynges ord om frun

Hockeystjärnan Richard Gynges starkt kritiserade uttalande om sin fru citerades på TV4/C Mores:s sociala medier – medföljt av skrattemoji och presenterat som ”kul content”.
Ett inlägg som kanalen senare raderade.
Nu svarar både Gynge och TV4 på kritiken.

Hockeyspelaren Richard Gynge, 33, gjorde ett matchavgörande 2-0-mål i SHL-matchen mellan Växjö och Brynäs under torsdagen.

I en periodpaus intervjuades Gynge och sa något som fick flera att höja på ögonbrynen – ett citat som återgavs i ett inlägg på C Mores officiella Twitter-konto.

I tv-sändningen fick Gynge från kommentatorn Johan Edlund frågan hur det känns att vara tillbaka efter att ha varit borta i ett par matcher.

Gynges svar:

– Det är jätteroligt. Saknat det som sjutton att få komma iväg på en liten roadtrip. För oss med krävande fruar hemma är en roadtrip med grabbarna underbart.

503 Service Unavailable

Twitter-kontot C More Sport la sedan ut intervjun och skrev ett inlägg med texten: ”För oss med krävande fruar hemma är en roadtrip med grabbarna underbart”, följt av en skratt-emoji och en ytterligare en text där det stod ”Richard Gynges fru just nu:” följt av en irriterad emoji och en soffa.

Uttalandet väckte starka reaktioner på sociala medier.

”Nej, men varför ska detta spridas som kul content?”, skrev en Twitter-användare.

”Nä du Richard Gynge, den där kommentaren var inte ens lite putslustig, bara tröttsam och onödig. Inte direkt vad man vill höra av nån som ska vara en förebild till ungdomar. Sen att C More sprider det som en kul grej, det är väl för att dom vet att det kommer hetsas, höj er”, skrev en annan.

Gynge och TV4 svarar på kritiken

I en intervju med Sportbladet kommenterar Richard Gynge, som varit gift med Isabella Gynge sedan 2016, sitt uttalande:

– Min fru tyckte i alla fall det var skitkul, vi brukar alltid talas vid efter matcherna. Hon var inte ett dugg förbannad, hon tycker det är bra att kvinnorna bestämmer, säger han och får frågan om han förstår kritiken.

Tweeten som C More/TV4 raderade.

– Jag menade nog lite tvärtom mot vad de där feministiska åsikterna vill få det till. Men om de tog det på det sättet får jag be om ursäkt.

Gynge hävdar att han menade att ”det är kvinnorna som bestämmer och att det är något positivt”.

TV4/C More valde att radera inlägget som refererade till Gynges uttalande.

– Vi valde att ta bort inlägget från våra plattformar på grund av den hätska stämningen i kommentarsfälten, säger Tobias Rosvall, digitalchef sport, på TV4 och C More.

Växjö Lakers vann bortamatchen med 1-3. Richard Gynge har spelat 27 landskamper för svenska ishockeylandslaget Tre Kronor.

LÄS OCKSÅ: Svenska Angelica i Dr Phil om falska äktenskapet

LÄS OCKSÅ: Iris, 80, om vilda sexlivet med 45 år yngre maken

Foto: TV4/C More, Privat.