Angelica Lagergren, 35, i Dr Phil om falska äktenskapet

Den svenska influencern Angelica Lagergren fick sina bilder stulna på nätet.
Dessa fotografier användes av en främling på internet för att lura en amerikansk man på pengar.

Den amerikanska mannen David lurades att tro att han var i en relation med en person som såg ut som Angelica Lagergren, 35. Men det är ingen verklig relation, och personen som kallar sig ”Maria Donna Walker” är ute efter Davids pengar.

Detta skildras i ett nytt avsnitt av tv-programmet Dr. Phil där Angelica och tvillingsystern Jessica Lagergren också medverkar. Det rör sig alltså om ett fall av så kallad ”catfishing” som är vanligt på nätet, alltså att en person inleder en relation med någon på nätet, men denna ljuger om sin identitet istället för att visa sitt rätta jag.

Se klippet med systrarna Lagergren hos Dr Phil

Angelica Lagergren och systern Jessica medverkade i programmet Dr. Phil via videolänk där de fick möta David. Davids fejkrelation med ”Maria” varade i två och ett halvt år. Den amerikanska mannen beskriver hur han blir störtförälskad i ”Maria” efter att ha sett bilden på henne (som egentligen föreställer Angelica).

Systrarna Lagergren och David i Dr Phil.

Systrarna Lagergren i Dr Phil. Till vänster den lurade mannen David.

– Efter att jag kom i kontakt med ”Maria” har vi sms:at varandra 3-7 gånger per dag, säger David i programmet.

”Maria” berättade för David att hon har ett arv som är värt 8,8 miljoner dollar som har ökat till 10 miljoner dollar. Men hon hävdade att hon skulle behöva gifta sig med någon innan hon får arvet. Så David och ”Maria” skulle gifta sig över nätet, trodde han.

David delade med sig av sin signatur och sommaren 2019 trodde han att han hade gift sig med ”Maria”.

– Jag skickade 1500 dollar i månaden till advokaten som har kontroll över vårt arv, säger David i programmet, och förklarar att han har betalat 25 000 dollar, alltså omkring 215 000 svenska kronor, till advokaten i fråga.

LÄS MER: Iris, 80, om vilda sexlivet med 45 år yngre maken

David lever i tron att de 10 miljonerna ska överföras till hans konto inom kort och att han ska få börja leva sitt liv med ”Maria”.

Angelica och Jessica får prata med David när det går upp för honom att han har blivit lurad, och att svenskarna inte har något med bedrägeriet att göra. Men slutligen förstår han vad det rör sig om.

– Ingen person med det här namnet och detta födelsedatum har någonsin bott i USA. Personen existerar inte, säger Dr. Phil.

Dr. Phils utredare kommer också fram till att banken där ”Marias” arv skulle finnas inte existerar. Systrarna Lagergren pratade om fallet David i sin podcast Tvillingpodden, och berättade att Dr. Phils redaktion letade efter Angelica.

– Det är en sak att vara med hos Malou – men Dr. Phil. Vet du hur många som kollar på det, säger Jessica Lagergren till sin syster i podden.

När Hänt söker Jessica och Angelica Lagergren för en kommentar meddelar Jessica att de skrivit på ett avtal om att inte ge intervjuer innan godkännande från en producent för programmet.

Länk till Angelicas Instagram här

Länk till Jessicas Instagram här

Se klippet med systrarna Lagergren i Dr Phil här 👇

LÄS OCKSÅ: Mamman Nicole, 42, fejkade cancer – levde lyxliv i stället

LÄS OCKSÅ: Så lever 19-barnsmamman Michelle i dag – se förändringen

Foto: Instagram & Dr Phils show.