Amanda, 35, döms till fängelse efter sex med tonårspojke

Amanda Katherine Steele.

Amanda Katherine Steele.

Amanda, 35, döms till fängelse efter att ha haft en sexuell relation med en tonårspojke.
De sexuella mötena har ägt rum både hemma hos kvinnan och hemma hos pojken.

Amanda Katherine Steele, 35, döms till ett 90 dagar långt fängelsestraff efter en olaglig sexuell relation med en 17-årig pojke i Arco i amerikanska delstaten Idaho. Efter fängelsestraffet blir hon villkorligt frigiven i sju år.

Domaren Darren Simpson avlyste ett fängelsestraff på mellan tre och tio år som skulle åter kunna bli aktuellt ifall Steele inte sköter sig under frigivningen på prov. Steele gjorde upp med domaren och erkände två åtalspunkter som handlade om ”skada på barn”.

Amanda erkänner ett sexuellt möte

Åklagaren åtalade Steele med tre åtalspunkter, men försvaret förhandlade bort åtalspunkten ”sexuell misshandel mot barn” genom erkännandet.

LÄS MER: Sjuksköterskans hemska brott – åtalas för mord på 8 bebisar

Sajten East Idaho News skriver att utredningen har kommit fram till att Steele 2016 hade en sexuell relation med 17-åringen. Han skolkade från skolan för att ligga med den 18 år äldre kvinnan.

Amanda har berättat att åtminstone ett sexuellt möte ägde rum hemma hos tonåringen och ett annat hemma hos henne.Trots att det har förekommit samtycke så åtalades Steele. Detta eftersom en minderårig som är 16 eller 17 år inte kan samtycka till sex med personer som är fem år äldre än vad de är, enligt delstatens lag.

Eftersom Steele slutligen inte dömdes för ett sexualbrott så blir hon inte registrerad som sexualbrottsling. Hon måste dock betala en summa som motsvarar 40 000 kronor i böter och genomföra 300 timmars samhällstjänst, skriver sajten.

LÄS OCKSÅ: Nicole, 42, fejkade cancer – levde lyxliv på bidragspengar

LÄS OCKSÅ: Iris, 80, om vilda sexlivet med 45 år yngre maken

Foto: Polisen.

SENASTE NYTT!