9 saker som seriöst händer varenda gång snön kommer

Det är förrädiskt tyst när du slår upp ytterporten. Snön som täckt marken under natten absorberar alla ljud. Tunga flingor faller från skyn och på avstånd ser det faktiskt ganska fint ut. Men låt dig inte luras av den inbillade mysfaktorn. Det här är inte mysigt. Det här är skit.

1. Du blir blöt om fötterna

Du trotsar vädergudarna och drar som vanligt på dig dina sneakers. Inte särskilt smart. In i skorna tränger en vidrig sörja som pressas mellan dina tår varje gång du tar ett steg. För det där pittoreska snötäcket smälter snabbt och kvar blir en äcklig smet som du tvingas trampa runt i hela dagen.

shoes

2. Alla klagar på Facebook

Så fort du loggar in på Facebook möts du av en klagomur utan dess like. Du har precis genomgått samma helvete som alla andra på väg till jobbet – och det sista du vill är att påminnas om att domedagen fortfarande rasar där ute.

facebook

Via: Giphy

3. Det är kallt HELA TIDEN

Att ta sig till och från hemmet förvandlas till en expedition på Nordpolen där endast de starkaste överlever. Har du mössan med dig? Vantarna? Och halsduken? För du kan räkna med att få vänta på den där bussen, tåget eller tunnelbanan en bra stund.

waiting

Via: Giphy

4. Allt är försenat

Du har sedan länge slutat klaga på att bussen är sen. Det tjänar ju ingenting till. För det är alltid samma sak. Varje vinter tillbringar du timmar med att bara vänta på ett pissigt fordon som aldrig dyker upp.

g2DQgr5

Via: 9GAG

5. Du hatar din bil

När du väl kommer fram till din bil efter att ha pulsat genom snön inser du uppgivet att det är dags. Dags för den där oändliga tiden på året då du måste skrapa vindrutan med stelfrusna fingrar en kvart varje morgon. Dags att kämpa med att få igång ett halvdött batteri. Och när det väl är klart, ja då är det dags att bli rädd för att dö på motorvägen eftersom…

bil

6. Trafiken är en mardröm

Vägarna är ishala. Ingen har vinterdäck. Att ta bilen till jobbet är lika med livsfara och du fruktar på allvar för ditt liv. Vilka är alla dessa idioter som plötsligt glömt bort hur man kör?? Använd BLINKERS tack. Så kanske vi överlever.

truck

Via: Giphy

7. Du blir en slav under väderrapporten

Det viktigaste segmentet i tv-nyheterna under vinterhalvåret är väderrapporten. Tveklöst. Du bara måste ha stenkoll på vädret. Kommer snön tillbaka i natt igen? När då, exakt? Och hur länge varar det? Blir du insnöad så måste du vara förberedd.

weather

8. Att sminka sig är omöjligt

Bara för att det är vinter betyder det inte att du skiter i hur du ser ut. Du lägger lika mycket tid på att fixa frillan och sminket, men efter några sekunder utomhus ser du ut som en dränkt tvättbjörn. Blötsnön piskar dig oupphörligt i ansiktet och får mascaran att kletas ut i ansiktet som en krigsmålning. Vad som händer med frisyren ska vi inte ens prata om.

smink1

9. Du förvandlas till Grinchen

Du vet exakt vilka de är. De där kollegorna som säger att det är så MYSIGT med vinter. Att det är så HÄÄÄÄÄRLIGT att spela Last Christmas på kontoret redan i november. Men du vill inte höra fler jullåtar. För ju mer du hör desto mer avlägsen känns våren och slutet på den här misären. Du hatar kollegorna. Du hatar Wham. Du hatar snön.

jul

Via: Giphy

LÄS OCKSÅ: 17 bilder som får oss att vilja flytta till varmare breddgrader

SENASTE NYTT!