2-åring dog när hon drack rengöringsmedel – mamman varnar andra

Arietta-Grace Barnett och mamman Lucy.

En liten flicka ska ha dött efter att ha druckit en kapsel från ett toalettblock.
Nu larmar mamman och vädjar till andra föräldrar att tänka efter innan de handlar rengöringsprodukter.

Arietta-Grace Barnett, 2, tros vara den första person som har dött av att dricka en rengöringsprodukt från Toilet duck, från företaget SC Johnson – samma företag vars mest kända produkt i Sverige är klassiska WC-Anka.

Det ska röra sig om så kallade ”fresh discs”-kapslar som förhindrar kalkbeläggningar där bakterier fastnar. Och de finns även tillgängliga i Sverige.

Nu varnar hennes mamma Lucy Barnett, från orten Fareham i brittiska Hampshire, att andra mammor och pappor borde vara försiktiga, och hon berättar att förlusten av den 2-åriga dottern har varit ”katastrofal”.

Flickan kräktes ljusrosa vätska

En rättsläkare ska undersöka saken närmare för att fastställa att detta faktiskt är dödsorsaken, eftersom ingen såg den lilla flickan få i sig produkten. Man vet bara att en kapsel saknas i behållaren, skriver brittiska The Sun.

Arietta-Grace Barnett och mamma Lucy och pappa Scott.

Arietta-Grace Barnett och mamma Lucy och pappa Scott.

– Vi välkomnar ytterligare undersökningar som rättsläkaren gör kring Toilet duck-produkten. Vi vill att föräldrar är försiktiga när de köper den här och liknande produkter, säger mamma Lucy.

Flickan kördes till sjukhuset efter att hon började kräkas ljusrosa vätska invid sin syster i juni 2019. Några dagar senare fick hon komma hem. Men en vecka senare började hon blöda näsblod och kräkas blod.

Hon dog på lasarettet.

LÄS MER: 19-barnsmamman Michelles nya besked får följarna att häpna

En talesperson för företaget SC Johnson har via en talesperson sagt:

”Det här är hjärtekrossande och våra tankar är med familjen. Med tanke på att det är oklart vad som ligger bakom den här tragedin så kan vi inte kommentera ytterligare just nu”.

Barnkirurgen Simon Keys säger, enligt BBC, att om rengöringskapseln ligger bakom dödsfallet så är det första gången det händer i världen.

– Det har stor innebörd för alla inom den medicinska världen som behandlar människor med den här typen av skador och även för folk som gör de här produkterna, säger han, och konstaterar att man ännu inte med säkerhet kan säga att produkten orsakat dödsfallet.

LÄS OCKSÅ: Sjuksköterskan åtalas för mord på 8 bebisar

LÄS OCKSÅ: Mamman Nicole, 42, fejkade cancer – levde lyxliv på bidrag

Foto: Hyde News & Pictures Ltd.

SENASTE NYTT!