14 saker som var normala på 90-talet men helt knäppa idag

Vissa saker var INTE bättre förr.

1. Magin med kassettband

Förr i tiden spelade du över dina favoritlåtar från en radio eller cd-skiva till ett kasettband. Precis som mp3-spelare, fast mer omständigt. Du var liksom tvungen att jobba lite för att få schysst musik.

90s-lista22

2. Och överhuvudtaget hur cool du kände dig med freestyle!

Spotify, mp3, Soundcloud. Nope, på 90-talet hette det Freestyle eller Walkman och det var långt ifrån alla som sprang runt med musik i öronen. Den som hade en freestyle var aningen coolare än andra. Extra plus om själva bandspelaren hade en häftig färg.

90s-lista2

Typ som den här:

90talslista

Foto: Layngate

3.“Det är bara att knacka på”

Under 90-talet var det fullt legitimt att gå och knacka på hos din kompis, ovetandes om denne var hemma eller inte, för att se efter liksom. Tänk om du plötsligt skulle dyka upp hos din polare i dag utan att ringa. Awkward much?

90s-lista23

4. Tjusningen med att putta ner folk i poolen

Ja, ingen som växte upp under 90-talet har väl undgått att antingen putta i eller puttas i en pool. Det värsta som kunde hända då var att..du blev blöt. Ingen hade varken kontokort eller smartphones på sig. Om du puttar ner någon i poolen idag kan det kosta dig både ett antal tusenlappar och er vänskap!

90s-lista888

5. Inga jeans utan nyckelkedja!

Nyckelkedjan var ett sätt att undvika att tappa plånboken samtidigt som du utstrålade en megacool attityd! Fanns det något så coolt ställningstagande som en nyckelkedjan? Idag är det accessoaren reserverad för raggare och övervintrade träslöjdslärare som lyssnar på hårdrock.

90tals-lista5

6. Slingor…

Då var det bara de allra mest trendiga som vågade sig på blonda toppar. Så snyggt det var, tyckte vi.

Det enda som var coolare var ju så klart…

…spikes!

Nick-Carter-hair

Foto: MTV

7. När vi använde oss av fysiska kartor

I dag är det inte många som springer runt med kartor – men förut var detta det enda sättet att navigera sig i en främmande stad.

90s-listagram

8. När vi memorerade kompisarnas hemnummer

Det var helt normalt att enkelt kunna rabbla “08-9915…”. Idag är det värsta stalker-varningen, ja till och med värre än att gå in och lajka någons Insta-bilder från sommaren 2013.

9. Det icke-existerande kontrollbehovet

Då räckte det med att man bestämde tid och plats för en fest och sen kunde det gå en vecka, ja till och med två, utan att man pratade. I dag tror vi snarast att någon dött när vi inte får bekräftelse varje timme.

90tals-lista222

10. Konstiga smycken

Då var det ett riktigt coolt stilgrepp att uttrycka sig med hjälp av hippa smycken. I dag är korallhalsbanden reserverade för surfande backpackers med manbun i Australien.

90tals-lista14

11. När vi fick välja mellan Internet eller hemtelefon

Jodå, det fanns en tid innan bredbandet. För att koppla upp dig mot internet var du tvungen att göra det via telefonnätet. Vilket innebar att ingen kunde ringa dig medan du var ute på internet.

90s-gif

12. Detta spolande!

Nej, vi pratar inte om toaletten, utan om att spola bak kasettband och vhs-filmer. I dag slår filmen på sig där du senast var men förr i tiden var det ett projekt att sätta på en film. Du var tvungen att manuellt sitta och spola tillbaka och det kunde ta sin lilla tid.

90tals-lista17

13. Den här “coola” klädstilen

Japp, på 90-talet var Adidas-byxor och magtröjor typ det hetaste tjejer kunde ha när man hängde i korridoren eller ute på skolgården. Extra tufft om man matchade träningsbrallorna med ett par Buffalo-skor.

90s-lista2222

Foto: Imgrum

14. Platå-skor

När det var mellanstadiedisco åkte platådojjorna på och många klädde sig såhär. Thank god att platåskorna och i synnerhet Buffalo-modellen försvunnit, oavsett vad Rebecca & Fiona säger.

baby_spice_shoes

Tack och lov att 90-talet är förbi!

90s-lista8885

LÄS MER: 19 nostalgiska saker som dagens ungdomar aldrig kommer att uppleva

Foto via: Lifebuzz, Giphy

SENASTE NYTT!