11 anledningar till att burgartrenden gått för långt

Hänt listar konstiga hamburgare världen över för att uppmärksamma internationella hamburgardagen.

Hamburgartrenden håller i sig och idag under internationella burgardagen listar Hänt de sjukaste burgarna du inte trodde fanns!

Glad internationella burgardagen! Idag den 28 maj är det nämligen hamburgarens dag och vad passar då inte bättre än en lista med de konstigaste hamburgarna.

Kolla in de här galna burgarna:

"I'm blue da ba dee da ba daa". Om blått är favoritfärgen kanske denna burgare faller dig i smaken. Den blå burgaren serveras på den australiska burgarkedjan Ribs & Burgers.

Men om du hellre gillar lila så besök Kooper's Chowhound Burger Wagon i Baltimore, USA. Garanterat icke fri från färgämnen.

Och när vi ändå är inne på temat färg så finns även denna svarta burgare. Men det är inte färgen i sig som är det anmärkningsvärda utan innehållet! Under brödet sticker nämligen ett par grodlår ut. Inte något för dig? Kanske hoppa den? Annars bege dig till Orbi Yokohama Museum i Japan.

En garanterat sötare sak är cronut-burgaren med sockrat brioche-bröd. Skapare är det kanadensiska bageriet Le Dolci i samarbete med Epic Burgers and Waffles.

Burgaren som inte snålar på något! "Sopburgaren" kallas McGuire's irländska pub i Florida sin burgare med extra allt – och då menar vi EXTRA allt! Burgaren har allt du kan tänka sig plus lite till, angusbiff, glass, chokladsås, oliver, jordnötssmör, wasabi med mera, med mera...

Är man ett riktigt glass- och burgarfreak kan man återskapa denna skapelse signerad Sorbitium Ices. Glassföretaget tog fram burgaren under 2013-års burgardag och det är just som det ser ut – en hamburgare serverad i en glasstrut.

Det här är fusion på hög nivå! Ramen och hamburgare i ett! Burgaren signerad Keizo Shimamoto finns i flera foodcourts runt om New York.

En hyllning till Elvis eller? Boston Burger Company erbjuder den här godingen, med jordnötssmör och banan. Mums!

Brie och bär i kombination är ju gott, men i en hamburgare? På Grange Hall Burger Bar i Chicago kan du prova!

Inte något för den äckelmagade kanske, men en popup-restaurang i London serverade den här burgaren förra året. Den innehåller kött från duva och ätbara larver signerad kocken Rentokil.

Sist men absolut inte minst: För den riktigt hungriga finns också 1164 kilosburgaren. Tyvärr var burgaren bara ett tillfälligt inspel under förra året då köttberget tog världsrekordet om världens största hamburgare!

Hetast på Hänt TV: VIKTOR FRISK avslöjar sanningen om relationen till sin DANSPARTNER LINN

LÄS OCKSÅ: Nu kan du få hemkört från McDonalds – här är restaurangerna som är först ut

LÄS OCKSÅ: Grattis alla ni som älskar semlor: Nu kommer den helt nya semmel-läsken!

SENASTE NYTT!