10 sjukt fula saker vi gjorde i skolan men som våra föräldrar vägrar slänga

Grytlappen. Makaronitavlan. Och så klassikern – smörkniven. Vi har gett våra föräldrar en hel del fula grejer genom åren.

Andra läser också: 
11 minnesvärda saker som vi saknar från fyllorna i gymnasiet
19 nostalgiska saker som dagens ungdomar aldrig kommer att uppleva
18 leksaker som borde förbjudas – nummer 9 är helt sjuk

1. Makaronitavlan

Ett förekommande konstverk under dagisåren i klassisk infantil stil. Det vill säga några fastlimmade makaroner på ett vitt pappersark.

makaron

2. Pennhållaren

Ett par hål i en träbit. Ja, vad ska man säga? Det är tur att våra föräldrar älskar oss. Vi ville ju bara använda borrmaskinen i träslöjden.

penna

3. Fultomten

Fultomten från fritids hamnar alltid mitt på köksbordet i juletider. Trots den bristande estetiken.

tomte

4. Grytlappen

Ofta i ett psykedeliskt mönster som kan göra vem som helst illamående var grytlappen ett av våra första alster från syslöjden. Men mamma blev glad ändå??

grytlapp

5. Smörkniven

Det är tanken som räknas. Våra föräldrar kan ju inte ha tänkt annat när vi kom hem med den riktiga klassikern – smörkniven.

kniv

6. Potatistrycken

Någonstans längst in i Sveriges alla förråd ligger de där potatistrycken vi gjorde som barn. För där drog våra föräldrar gränsen. Vi har ju aldrig sett dem igen! Och det är väl lika bra.

potatis

7. Pärlplattan

En otroligt mäktig prestation för oss. Här tog vi liksom våra första stapplande steg mot en bättre finmotorik. Men dess funktion var ganska oklar. Kanske använde våra päron dem som glasunderlägg?

parlplatta

8. Fingervirkade girlanger

Att man aldrig ledsnade på det här! Vi kunde lätt ta slut på flera garnnystan om dagen för att skapa vad vi då tyckte var dösnygga halsband och scarfs till familjemedlemmarna.

virka

9. Påskpyntet

Hur många flirtkulor och piprensare har inte gått åt till alla de där påskkycklingarna? Men trots det hängs de upp i påskriset varje år. Fortfarande!!

Foto: Colourbox

10. Kaosteckningarna

Det är klart att man ska främja barns kreativitet. Vi påstår inget annat. Men man kanske inte behöver spara VARENDA crazy teckning från dagis?

mala

Andra läser också: 

11 minnesvärda saker som vi saknar från fyllorna i gymnasiet

19 nostalgiska saker som dagens ungdomar aldrig kommer att uppleva

18 leksaker som borde förbjudas – nummer 9 är helt sjuk