Viktor Frisk: Jag stalkade Carola och kungen

Viktor Frisk: Jag stalkade Carola och kungen
Viktor Frisk har berättat öppet och ärligt om sitt liv med adhd. Nu berättar han för Hänt om sin kommande bok "Min superkraft" och avslöjar en händelse från barndomen när han gjorde allt för att få tag på Carola och kungen.
Annons

För fyra år sedan fick Viktor Frisk, 21, veta att han har ADHD. Diagnosen gjorde att alla pusselbitarna föll på plats. Viktors ouppmärksamhet, hyperaktivitet, impulsivitet och besatthet av projekt han tyckte var kul fick sig nu en förklaring.

Annons

– Jag var en väldigt jobbig unge, säger Viktor till Hänt.

Känslan av att ständigt vara missförstådd och annorlunda kom att följa Viktor under skolåren. Men trots att uppväxten på landet utanför Eskilstuna inte alltid var en lätt match, i synnerhet för hans föräldrar, ser Viktor inte på ADHD som något negativt.

Viktor  class="ad-collapse ws ad-hide-first clearfix intext-ad"> class="ad-tag"><span>Annons</span></div> class="o-ads"> class="o-ads__wrapper"> id="div-gpt-ad-1359364411177-18-5d2d12d056838" class="o-ads__wrapper--ad ad-collapse marginfix" ad-placement="intext_ad_1" > width=
Viktor Frisk fick sin ADHD-diagnos som 17-åring.

Idag har han lärt sig att använda den som en styrka istället för en funktionsnedsättning. I april kommer Viktors efterlängtade bok ”Min superkraft : Så har jag lärt mig älska min struliga ADHD”.

– Jag är jätteexalterad och får egentligen inte berätta så mycket om boken än, men det är ingen typisk självbiografi.

I boken, vilken Hänt fått smygläsa första kapitlet, skriver Viktor om flera självupplevda händelser från barndomen.

– Samtidigt var jag ju väldigt rolig också, säger han och ger ett exempel.

Familjen hade precis flyttat in i det nybyggda hus Viktors pappa byggt från grunden.

– Tror jag var 8-9 år och jag minns att vi inte hade något internet än så jag var uttråkad och visste inte vad jag skulle göra. Har man adhd så kommer man på så sjuka saker.

Viktor kom plötsligt på den briljanta idén att försöka få tag på barndomsidolen Carola och Sveriges kung Carl Gustaf. Och utan internet fanns det bara en väg att gå, nämligen via den fasta hemtelefonen.

– Så jag började

Annons
ringa nummerupplysningen och frågade efter Carolas och kungens nummer.

16734835_390191951345040_468901009_o
Viktor Frisk har skrivit en bok om sin ADHD.

Tyvärr fick Viktor, som så gärna ville berätta för Carola om hur förtjust han var i henne, inte napp. Istället damp det hem en fet räkning, något han inte räknat med.

– Det kom hem en telefonräkning på 5000 spänn två gånger om. Mamma och pappa blev helt tokiga, berättar Viktor som i efterhand skrattar gott åt händelsen.

Förutom att han betalat tillbaka sina föräldrar för den skyhöga räkningen har han även, nu i vuxen ålder, fått träffa Carola i verkligheten.

– Jag har träffat henne men jag har inte berättat att jag stakat henne, nej, skrattar Viktor åt minnet.

Vad hade du sagt till Carola och Kungen om du fått tag på deras nummer?

– Jag hade blivit jätteglad om jag fått prata med dem. Jag hade sagt till Carola ”jag tycker du är jättebra, verkar trevlig och sjunger jättebra och ser fin ut”. Carola är ju kung och Kungen är ju också kung.

Foto: Ibl. 

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…