TV4:s svar efter tittarstormen mot ”Farmen”: ”Ska inte upprepas”

TV4:s svar efter tittarstormen mot
Efter Hänts artikel om hur en av "Farmens" hästar fick stå med träns med bett hela natten har tittarna rasat mot TV4. Nu har kanalen svarat på kritiken
Annons

Igår skrev Hänt om incidenten i ”Farmen” där en av gårdens hästar fick stå hela natten med träns med bett på. Det var först på morgonen som deltagarna upptäckte att hästen inte blivit avselad dagen innan.

Enligt TV4 ska ”Farmens” deltagare fått noggranna instruktioner om hur djuren ska skötas.

Annons

– Tyvärr missade en deltagare att ta av arbetshästen betslet en sen kväll, och det är beklagligt. Hästen har kunnat äta och dricka under natten, och det var inga tyglar som kunde fastna, men självklart fick deltagarna en ordentlig tillsägelse efteråt. Vi gör allt vi kan för att djuren skall ha bästa möjliga sommar, och när den mänskliga faktorn ställer till det, gör vi allt vi kan för att korrigera och se till att det inte händer igen, skrev TV4:s presstalesperson Anders Edholm i ett mejl till Hänt igår och förtydligade att TV4 följer jordbruksverkets regler för djurhållning och att en veterinär tittar till djuren regelbundet.

”Farmen”-tittarna har däremot reagerat kraftigt på händelsen och på Hänts Facebook-konto och samt Instagram har det dykt upp många kritiska kommentarer.

Jag blev också väldigt upprörd. Ett träns glömmer man inte att ta av . Det är bara för mycket . Varför har inte produktionen som anser sig ha sån koll sagt till eller gjort något ? Tänk om den hade fastnat med benet innanför tränset eller i någonting . Nä fy så dåligt”, skriver en tittare på Facebook.

Har inte TV4 övervakning på farmarna ungefär dygnet runt? Stackars häst att ha bettet i så många timmar… fattar inte hur man lyckas glömma…”, skriver en annan person.

”Förlåt …men går man inte en sista runda till djuren för att se att det finns mat, vatten och att det är låst och stängt och okey med alla djur. Skandal… första året jag inte följer alla avsnitt”, skriver en tredje.

Annons

Vissa tittare menar att TV4 borde göra ”Farmen” utan djur nästa gång och andra att TV4 borde ta större ansvar för hur djuren behandlas.

Anders Edholm tycker att det är bra att tittarna reagerar över djurens situation men menar att det inte är någon fara för deras välbefinnande.

– Det är fint att se att tittarna engagerar sig och tänker på djuren. Djuren på Farmen mår dock bra och tas om hand väl, så även denna säsong, skriver han till Hänt och fortsätter:

– Att missa att ta av betslet var ett olyckligt misstag och vi ska göra vad vi kan för att det inte ska upprepas.

”Farmen” sänds måndag, till torsdag klockan 19.30, samt 20.00 på söndagar. Paolo Roberto, 49, är programledare.

Här är alla deltagare i årets ”Farmen”

FOTO: TV4

Dela på:
Annons
Laddar