TV4:s svar efter tittarnas kritik mot upptäckten i Nyhetsmorgon

Jenny Alversjö i TV4:s Nyhetsmorgon
TV4 har flertalet gånger under året fått kritik från tittarna efter en upptäckt i Nyhetsmorgons matlagningsinslag. Nu väljer kanalen att besvara kritiken i en kommentar på Facebook.
Annons

I lördags var det dags för Jenny Alversjö, 45, att vara programledare för Nyhetsmorgon på TV4. Under avsnittet fick tittarna bland annat se krögaren Erik Videgård tilllaga lammkött.

Tidigare i år riktades kritik mot tv-kocken Jessica Frej, 29, när hon lagade mat i Nyhetsmorgon utan förkläde, med utsläppt hår samt smycken på händerna. I kommentarsfältet på TV4:s Facebooksida uttryckte tittarna sina åsikter:

”Vi som tittar uppfattar många gånger att det ser ohygieniskt ut. Händer med ringar och på munnen och på håret som hänger lös är AY AY!”, skrev en person.

”Varför detta hår som hänger? Är man kock borde man veta bättre”, skrev en annan.

Annons
Annons

Även programledaren Maria Forsblom, 32, har fått kritik för att hon hjälpte Jessica Frej laga mat i direktsändning utan att tvätta händerna innan.

”En viktig kommentar till Maria. Du var och hjälpte Jessica Flera gånger men tvättade aldrig händerna innan du grävde i maten”, skrev en tittare vid tillfället.

TV4 besvarar tittarnas kritik mot inslaget i Nyhetsmorgon

Nu reagerar tittarna återigen på hygienen när det lagas mat i Nyhetsmorgon. Den här gången är det krögaren Erik Videgårds smycken under lördagens inslag som väckt uppmärksamhet.

”Men FY, be kocken ta av sig ringar och klocka!!! Fruktansvärt ohygieniskt!!!”, skriver en person.

”Håller med dig. Tyvärr inte första gången. Skitäckligt han är trots allt lite av en känd kock och inte vet bättre. Vem vill äta av maten han lagat..”, anser en annan.

TV4 har nu valt att besvara kritiken i en kommentar på Nyhetsmorgons Facebooksida:

”Köket i Nyhetsmorgon är inte ett restaurangkök utan syftet är att visa och inspirera till matlagning i en visuellt trevlig miljö. Detta är samtliga i studion medvetna om och ingen tvingas till att äta maten. Därför får kocken avgöra själv om den väljer att ta av eller ha på sig ringar”.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…