TV4:s svar: Därför byts Tilde de Paula ut i Efter fem

TV4 om varför Tilde de Paula byts ut mot Anna Brolin i Efter fem ibland.
Flera gånger har Tilde de Paula blivit ersatt av Anna Brolin i TV4-programmet Efter fem. Nu förklarar TV4 varför Tilde inte alltid är på plats under livesändningarna.
Annons

I höstas slutade Tilde de Paula Eby, 46, som programledare för TV4:s Nyhetsmorgon för att istället arbeta med nya programmet Efter fem i samma kanal. Uppbrottet från Nyhetsmorgon blev ordentligt uppmärksammat då Tilde hade varit en del av produktionen i hela 17 år.

Förutom att lämna Nyhetsmorgon valde Tilde de Paula att dra ner på arbetsbördan på andra håll. Bland annat har hon lämnat över sin plats som programledare för Hela Sverige bakar till Tina Nordström, 45, och Johan Östling, 45. Hon har även hoppat av galan Tillsammans mot cancer, ett uppdrag som före detta kollegan Soraya Lavasani , 37, tog över.

Annons

Annons

Sedan premiären av Efter fem i januari har TV4-tittarna fått se Tilde i sin nya programledarroll mellan 17.00 och 19.00 på vardagar. Ibland har hon dock blivit ersatt av Anna Brolin, 38. Så sent som i onsdags tog Anna över programmet, något som fått tittarna att undra.

”Delar ni på programledarjobbet? Har ni bestämda dagar?”, skrev en frågande tv-tittare.

Vid ett tidigare tillfälle då Anna Brolin tog över blev en annan tittare frågande:

”Tog Tilde siesta ikväll?”, skrev personen då.

Därför tar Anna över Tildes roll

Nu har Tv4 svarat på tittarnas frågor och förklarar varför Tilde ibland blir utbytt i Efter fem.

Annons

”Tilde är programledare, men när hon inte kan så finns det andra programledare som ställer upp!”‚ skriver TV4 på Instagram.

Var Tilde de Paula höll hus just under onsdagens livesändning kunde kollegan Henrik Alsterdal, 39, svara på när en tittare undrade på hans Instagram-konto.

”Vart är Tilde? Går ju bra med Anna oxå, men bara undrar”, frågade tittaren.

”Hon förbereder Lets Dance, men är tillbaka i morgon!”, svarar Henrik Alsterdal.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…