TV4:s kommentar efter allvarliga hästincidenten i ”Farmen”: ”Det är beklagligt”

TV4:s kommentar efter allvarliga hästincidenten i
En häst stod med träns med bett i munnen hela natten i kvällens "Farmen". Nu berättar TV4 hur de arbetar med att försäkra sig om djurens säkerhet under inspelningen.
Annons

I kvällens ”Farmen” upptäcker Dee Omar, 28, och Robert Lundström, 39, att en av gårdens hästar är på dåligt humör. Orsaken visar sig vara att hästen haft ett träns med bett på sig hela natten, något som är obekvämt för hästen att ha så länge. Träns ska endast användas vid ridning.

Annons

– När djuren inte får den skötsel de behöver så blir jag lite irriterad, eller jag blir väldigt irriterad faktiskt, säger Robert Lundström.

I programmet befriar han hästen från tränset och tröstar den uppretade hästen.

– Hur fan kan man glömma ta av det här? Hon har stått med det här sedan igår, säger han till Dee Omar.

Dee Omar och Robert Lundström bestämmer sig för att ta upp saken med de andra deltagarna men stryker till slut ett streck över det hela.

Annons

– Folk glömmer ju, det är ingen fara, konstaterar Dee.

Hänt har varit i kontakt med TV4:s presstalesperson Anders Edholm som tycker att händelsen är ”beklaglig”.

– Tyvärr missade en deltagare att ta av arbetshästen betslet en sen kväll, och det är beklagligt. Hästen har kunnat äta och dricka under natten, och det var inga tyglar som kunde fastna, men självklart fick deltagarna en ordentlig tillsägelse efteråt. Vi gör allt vi kan för att djuren skall ha bästa möjliga sommar, och när den mänskliga faktorn ställer till det, gör vi allt vi kan för att korrigera och se till att det inte händer igen, säger han och förtydligar att TV4 följer jordbruksverkets regler för djurhållning och att en veterinär tittar till djuren regelbundet.

”Farmen”-deltagarna ska också ha fått tydliga instruktioner innan programmet om hur djuren ska skötas.

Här är alla deltagare i årets ”Farmen”

FOTO: TV4

Dela på:
Annons
Laddar