TV4:s chockbesked – därför stoppar de succén ”Bygglov”

TV4:s chockbesked – därför stoppar de succén
Efter 15 år i rutan lägger TV4 ned succén "Bygglov".
Annons

Efter 15 år i TV4-tablån läggs tittarsuccén ”Bygglov” ner. Igår var det säsongsavslutning och det absolut sista programmet visades.

Programledaren Mats ”Matte” Carlsson tycker att det är tråkigt att kanalen väljer att lägga ner programmet efter så många år, men säger att han ser tillbaka på åren med ”Bygglov” med goda minnen. Samtidigt säger han att han inte vet exakt orsak till TV4:s beslut.

Annons

– Jag vet inte riktigt varför, men visst, vi har haft en vikande trend ett tag. Jag vet faktiskt inte mer än så, säger han till Aftonbladet.

Kollegan Wille Björkman, 71, har även han varit med sedan starten. Han välkomnar att TV4 väljer att lägga ner ”Bygglov”.

Annons

– För min del är det inte så jävla farligt. Vi har hållit på i 15 bast och jag har inga invändningar mot att ”Bygglov” läggs ned. Varje sommar har ju i stort sett gått åt skogen eftersom vi alltid har jobbat så nu ska jag köpa mig en kajak, det har jag velat ha länge. Och så kan jag hålla på med musik som är min stora hobby, säger han till Aftonbladet.

Tidningen har varit i kontakt med TV4:s tillförordnade presschef Malin Willers är inte nedläggningen av programmet helt klart än, något formellt beslut ska inte vara taget av ledningen.

– Vi måste hela tiden utveckla och förnya våra program för att fortsätta vara intressanta och relevanta för våra tittare. När vi märker att intresset för något program minskar krävs det att vi tittar närmare på varför och vilka förändringar som behöver göras för att ändra på det. Vi ser över alla delar i formatet inklusive programledarfrågan, säger hon.

FOTO: TV4

Dela på:
Annons
Laddar