Kritik mot Efter fem efter intervjun med Anders Öfvergård

TV4-tittarna riktar kritik mot Efter fem efter intervjun med Anders Öfvergård om Robinson.
Intervjun med Anders Öfvergård i Efter fem föll inte tv-tittarna i smaken. Nu riktar de kritik mot programmet och menar att frågan om TV4:s Robinson inte togs upp på rätt sätt.
Annons

Anders Öfvergård, är högaktuell med en rad olika program på TV4 och gästade under torsdagen ännu ett program på kanalen. I TV4:s Efter fem intervjuades han av programledaren Anna Brolin, som hoppar in för Tilde de Paula Eby, 46, under tiden hon sänder dansprogrammet Let’s dance.

Annons

I Efter fem frågades Anders Öfvergård om alla bland annat Robinson och Fuskbyggarna, som han är aktuell som programledare för. Robinson är bara någon vecka in i säsongen, men har redan mötts av skarp kritik efter de bråk och konflikter som brutit ut i programmet.

Annons

Bråken i Robinson upprör tittarna

Ett särskilt uppmärksammat bråk mellan Robinson-deltagarna Bonnie Almerstedt, 45, och Carl Hamilton, 29, fick tittarna att sätta ner foten. På TV4:s Facebooksida skrev kritiska tittare, som menade att de upplevt att den nya säsongen av Robinson genomsyras av mycket mobbning.

Jag såg TV4 programmet, där Anders pratade om att det ABSOLUT inte skulle vara mobbing och förnedring av deltagarna. Nu har det varit några program, och jag orkar inte se mer av detta förnedringsprogram. Tråkigt, för jag hade sett fram emot Robinson”, skrev en person på Facebook.

Snälla TV4 varför ger ni inget svar på alla kommentarer som är mot Carls kränkningar. Men det kanske är ok att göra så mot andra”, skrev en annan.

Annons

TV4 gav senare svar på hur deras tankar gått kring det hela.

Robinson är en tävling och med det kommer en socialt och fysiskt besvärlig miljö som ingen av deltagarna är speciellt vana vid sedan tidigare. Vi vill inte regissera deltagare som medverkar, då de medverkar just som sig själva, vilket gör att det ibland framförs synpunkter och uttryck som måste stå för deltagaren själv och inte för TV4 som kanal”, skrev TV4 och fortsatte:

”Vi ser självklart allvarligt på alla typer av mobbing och liknande beteende”.

TV4-tittarnas missnöje mot Efter fem

Efter fem berättar Anders Öfvergård om den otäcka branden som drabbade Fiji mitt under inspelningen. Men tittarna saknar något i intervjun. På Efter fems Facebooksida ifrågasätter de valet att inte prata om bråken och stämningen i Robinson, som tittarna anser är mobbning och förnedring.

”Borde ni inte ställt frågan till Anders om mobbingen på Robinson?”, skriver en tittare på programmets Facebooksida.

”Kunde ju vara bra om ni nu även tar upp mobbingen i Robinson. Något som han satt och sa att det var det var det värsta han vet, han har ju även varit mobbad som barn sa han. Robinson denna veckan har varit mycket mobbing och förnedrings-tv”, skriver en annan.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…