TV4 avslöjar för Hänt: Så ersätter de Tilde i Nyhetsmorgon

Tilde de Paula Eby slutar i Nyhetsmorgon
Söndagens Nyhetsmorgon-sändning blev Tilde de Paulas sista. Nu avslöjar TV4 hur de tänker tillsätta den tomma platsen efter Tilde på söndagar.
Annons

Tilde de Paula Eby, 46, har varit en av TV4:s mest populära programledare på Nyhetsmorgon. I söndags gjorde hon sin sista sändning efter att ha jobbat med programmet i 17 år. Nu ska hon i stället fokusera på TV4:s nya satsning Efter fem, där hon fortsätter i programledarrollen. Det programmet börjar sändas efter årsskiftet under 2019.

Redan tidigare i höst ändrades Tilde de Paulas schema i Nyhetsmorgon. De senaste åren har hon arbetat under vardagar, men plötsligt syntes hon bara på söndagar som ensam programledare. Från och med nästa söndag kommer ett nytt ansikte ersätta Tilde de Paula i tv-rutan.

Annons

Annons

För Hänt avslöjar TV4 att det inte bara är en person som kommer ta Tildes plats, utan flera.

Programledare för söndagarna kommer variera framöver”, skriver TV4:s press- och PR-ansvariga Åsa Örtengren i ett mejl till Hänt.

Tufft tempo för Tilde

När Tilde de Paula lämnade Nyhetsmorgon på vardagar förklarade hon att beslutet var helt och hållet hennes. Det definitiva beslutet tog hon efter ett möte med sina chefer, där de pratade om arbetsbördan som låg på henne. Tempot de senaste åren har varit otroligt tufft för Tilde. Förutom att leda Nyhetsmorgon har hon varit programledare för Hela Sverige bakar, stått i rutan på fredagskvällar och guidat tittarna genom Let’s dance tillsammans med David Hellenius, 44 – och hon har lett bland annat Polarprisgalan.

Annons

– Jag arbetar mer än heltid fortfarande, men jag har arbetat så otroligt mycket. Jag har haft så otroligt många program och jag har jobbat väldigt många morgnar i väldigt många år så redan i våras satte vi oss ned och jag sa att under hösten vill jag väldigt gärna jobba lite mindre än jag gjort hittills. Inte lite, men lite mindre. Och alla mina chefer sa: ”Men vi vill ha dig där på morgnarna!”, och det var superfint, och min dialog med TV4 har alltid varit så fin, säger den folkkära programledaren till Expressen.

Efter mötet med cheferna stod det snabbt klart att Tilde lämnar Hela Sverige bakar som nu Tina Nordström, 45, och Johan Östling, 45, har tagit över.

För bara ett par dagar stod det klart att även Henrik Alsterdal, 39, lämnar Nyhetsmorgon, för att följa med Tilde de Paula till nysatsningen Efter fem. Vid hennes sida i det nya programmet kommer ännu ett känt ansikte från Nyhetsmorgon stå – nämligen Axel Pileby, 32.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…