Tv-snickaren avled plötsligt i sömnen – endast 38 år gammal

Tv-snickaren avled plötsligt i sömnen – endast 38 år gammal
Den amerikanske tv-snickaren Troy Shafer blev känd genom realityserien Nashville Flipped. För två veckor sedan avled han i sömnen – endast 38 år gammal. Dödsorsaken är fortfarande inte fastställd.
Annons

Den 38-årige byggexperten och snickaren Troy Shafer kommer ursprungligen från Pennsylvania men flyttade till Nashville, Tennessee, för att slå sig fram som countryartist. Han blev aldrig någon stor stjärna i genren men fick ändå bland annat fick vara förband åt Bon Jovi vid ett tillfälle.

Efter några år insåg Troy Shafer att han inte brann tillräckligt mycket för musiken för att lyckas bli en riktigt stor låtskrivare och artist. Så han la gitarren på hyllan, satte på sig verktygsbältet och startade en liten egen snickerifirma med inriktning på att restaurera och renovera historiska byggnader.

Annons

Det gick bra. Hans lilla företag Nashville Flipped växte och fick allt fler stora uppdrag. Framför allt imponerades många av hans kunder av att han brann så mycket för att verkligen göra ett bra jobb och återställa de gamla byggnaderna så att de såg ut som nya, men i sin ursprungliga form. Detta gjorde också att tv-bolaget DIY Network fik uppögonen för honom.

2016 fick Troy sitt eget program med samma namn som hans företag, Nashville Flipped, och som programledare gjorde han snabbt succé. I programmet åkte Troy runt och restaurerade, renoverade och byggde om gamla hus från 1800-talet och början av 1900-talet precis som tidigare, men nu framför tv-kameror.

Troy Shafer dog plötsligt i sömnen

Faktum var att tv-karriären gick så bra att Troy, så sent som i oktober 2018 , lycklig skrev på Instagram att han hade börjat spela in en ny egen serie vid namn Restoring Nashville.

Men nu lär inte realityserien Restoring Nashville bli av. För den 28 april dog Troy i sömnen i sitt hem i Pennsylvania, något som bekräftats av hans bror Tim för TMZ. Enligt uppgift hade Troy inga kända sjukdomar och trots att det snart var två veckor sedan han dog är dödsorsaken fortfarande oklar.

”DIY Network-familjen är så ledsen över att få höra om Troy Dean Shafers bortgång. Han var en dedikerad, driven entreprenör och restaureringsexpert som beundrades av alla som jobbade med serien. Vi fortsätter att skicka våra djupaste kondoleanser till Troys familj och vänner i denna svåra tid”, skriver tv-kanalen DIY Network i ett uttalande.

Troy Shafer lämnar efter sig sin fru Becky, som också hon var med i serien Nashville Flipped samt hans föräldrar och brodern Tim.

Foto: DIY Network

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…