SVT i externt storbråk om programledaren David Lindgren: ”Ta bort honom!”

SVT i externt storbråk om programledaren David Lindgren:
Konflikten om Melodifestivalens programledare David Lindgren växer sig större – med bara en dag kvar till finalen.
Annons

Med bara ett dygn kvar till Melodifestivalen är SVT inblandade i ett storbråk med radiokanalen Mix Megapol. Orsaken är att schlagerns programledaren David Lindgrens röst hörs i samband med en daglig lyssnartävling på radiostationen – som sponsras av ett onlinekasino.

Annons

Efter att Aftonbladet i veckan uppmärksammade inslaget har Melodifestivalens projektledare Anette Helenius varit i kontakt med kanalen och framför det tydliga kravet:

– Vi har uppmanat programchefen på Mix Megapol att separera Davids speaker för programpunkten från den efterföljande rösten som nämner sponsor, alternativt ta bort Davids röst helt och hållet, säger hon till tidningen.

Men Mix Megapol vägrar tillmötesgå SVT:s krav till fullo, de hävdar att det då skulle bli tysta hål i sändningen som de ej kan fylla.

Annons

– Företaget presenterar vår programpunkt, precis som Postkodlotteriet presenterar Melodifestivalen. Men för att möta SVT:s kritik så har vi tagit bort 75 procent av tillfällena som kunnat lyftas bort och ersättas av annan version, säger Maja Thomhave, digital kommunikationschef på Bauer Media som äger Mix Megapol, till tidningen.

David Lindgren har själv försökt hålla sig utanför konflikten, men bryter nu tystnaden om vad det är som egentligen skett.

– Jag var på Mix Megapol, de frågade om jag kunde spela in en jingel, sedan kan jag liksom inte styra över vad de gör med den. Men SVT ringde till dem så jag tror att de har tagit bort det mesta. Det är utanför mina händer, säger han till tidningen.

Liam ”Liamoo” Cacatian: Då var jag kär senast

FOTO: Ibl

Dela på:
Annons
Laddar