Sven Melanders sjukdomsbesked – har fått cancer

Sven Melanders sjukdomsbesked – har fått cancer
Sven Melander meddelade under måndagen på sin Facebook i ett videoklipp att han fått en elakartad tumör och genomgår cellgiftsbehandling.
Annons

Om ett par veckor har den nya komediserien ”Lingonligan” premiär där och tidigare idag samlade det till pressträff inför startskottet. Sven Melander, 70, spelar en av rollerna i tv-serien men valde att inte delta på releasefesten. Senare samma dag delade han med sig av ett klipp på sitt Facebook-konto där han meddelar att han fått en elakartad tumör.

Annons

”Hej allihopa! Det är en sak som jag måste berätta för er. Det är nämligen så att strax före jul upptäcktes en tumör i min kropp. Och tyvärr så var den elakartad”, inleder han klippet.

Sven som gjort sig känd på Facebook det senaste året med sina videoklipp ger beskedet med lättsamhet och säger skämtsamt att han inte hade tid att bli sjuk.

”Det första jag tänkte var ‘det kom ju jävligt olämpligt’ jag hade så mycket att göra. Som om det fanns en tid när man får det här beskedet lämplig.”, säger han.

Annons

Tumören var elakartad men den upptäcktes tidigt och därför kunde läkarna få bort den under operation. Trots det ville de påbörja en cellgiftsbehandling.

”Jag fick snabb hjälp och den avlägsnades under operation. Men mina läkare på Karolinska de sa att de här cellerna de har en förmåga att gömma sig och sen dyker de upp när man minst anar det. Så vi rekommenderar en cellgiftsbehandling”, berättar Sven och fortsätter:

Skådespelaren berättar att han just nu genomgår cellgiftsbehandling som beräknas vara färdig i maj och då blir han förhoppningsvis friskförklarad. Om han inte skulle bli friskförklarad då skämtar han om att han ska begära pengarna tillbaka. Men just nu mår han bra.

”Egentligen så mår jag ganska bra, så bra man mår när man får cellgifter. Jag tänker försöka jobba lite under våren. Jag vet att många kompisar och vänner som får det här beskedet nu, jag vet att ni tänker på mig och det gör mig väldigt glad. Men samtidigt ska ni veta att det finns väldigt många människor som har det mycket, mycket, mycket sämre än jag. Det var väl allt jag hade att meddela. Vi ses nästa gång. ha det så bra”, avslutar han.

Foto: IBL

 

 

Dela på:
Annons
Laddar