Stefan efter ”Farmen”-vinsten: ”Inte där för att skaffa kompisar”

Stefan efter
Det blev Stefan Eriksson som tog hem segern i årets "Farmen". Nu berättar han om sin taktik under inspelningen och vad han tänker lägga vinstpengarna på.
Annons

Efter många långa veckor står Stefan Eriksson, 28, som vinnare av ”Farmen” 2018. Det var en jämn kamp in i det sista innan programledaren Paolo Roberto utropade Stefan som segrare över Helena Hedqvist, 24.

Annons

Annons

Stefan lämnar dokusåpan med titeln ”Årets farmare” och en halv miljon kronor i prispengar.

HETAST PÅ HÄNT TV: Fab Freddie avslöjar: ”Jag har stulit Hoodiladi”

När Hänt når Stefan Eriksson är han glad över att finalen äntligen ska visas. Han har sett avsnitten när de sänts och ska förstås även se finalen.

– Jag tyckte det var väldigt spännande. Det var väldigt jämnt.  Jag kände det efter första grenen, den med spiken, att får man första poängen är hälften av tävlingen vunnen. Och det gör det att ens nervositet sänks och fokuset ökar. Det kändes väldigt bra, säger Stefan Eriksson till Hänt.

Var du nervös?

– Egentligen inte. Jag har haft sånt fokus på tävlingen. Jag är inte där för att skaffa kompisar eller få tv-tid. Jag är där för att vinna. Och det lyckades jag med också!

Stefan hade inte förberett sig inför tävlingen, mer än att titta på några avsnitt från förra årets säsong.

– Man får gå mycket på magkänsla och sina grundkunskaper, säger Stefan och syftar till att hans jägarkunskaper varit till stor nytta.

Stefan var den deltagare som höll sig mest för sig själv och inte valt sida i de konflikter som uppstått under inspelningens gång. Det har inte varit en slump utan taktiskt tänkande.

– Jag är ingen person som gillar att pakta och gå bakom ryggen på folk, utan jag är alltid öppen och ärlig. Men jag måste alltid tänka på mitt eget agerande och inte stå tillsvars för andras. Hade jag valt en gruppering skulle jag ha fått stå till svars för deras agerande och det vill jag inte, säger Stefan Eriksson.

Stefan Eriksson tog hem förstaplatsen i "Farmen".

Stefan Eriksson tog hem förstaplatsen i ”Farmen”.

Vinstpengarna på 500 000 kronor kommer han delvis att lägga på ledig tid tillsammans med sina vänner. En del av vinstsumman på ett eget välgörenhetsprojekt.

– Jag kommer att hålla tävlingar för familjer som haft det väldigt tufft, säg en familj som drabbats av cancer. Cancer är ju en sån sjukdom som gör att en hel familj drabbas. Därför tänkte jag starta en tävling där jag betalar en hel helg på ett spahotell eller liknande så en familj kan få tillbringa effektiv tid tillsammans och slipper vardagen och sjukhus. Där vill jag gå in och få dem att släppa den vardagen och bara umgås med varandra, säger Stefan och tillägger:

– Det har varit planen hela tiden.

Efter 60 dagar på ”Farmen” har Stefan inte fått nog av dokusåpor, snarare har det gett mersmak.

– Jag är inte klar i tv-rutan. Jag är öppen för förslag. Jag har sneglat lite på Robinson. Det vore sjukt kul, säger ”Farmen”-vinnaren Stefan Eriksson.

Här är alla deltagarna i kommande ”Farmen VIP” som börjar på måndag

FOTO: TV4

Dela på:
Annons
Laddar