Tuna blev övergiven på grund av sitt utseende – nu har han blivit en världssensation

En blandning av chihuahua och tax med ett groteskt överbett och döpt till tonfisk. Ändå är Tuna en av världens mest älskade och framgångsrika hundar.

Den lille hunden Tuna, 4, är en korsning mellan tax och chihuahua. Han ser minst sagt märklig ut, lite som en seriefigur, med sina skrynkliga kinder och sitt extrema överbett vilket gör att framtänderna sticker ut så gott som jämt.

Antagligen tyckte de ursprungliga ägarna att han var för ful för dem för han hittades vid sidan av motorvägen utanför San Francisco som nästan nyfödd av en bonde som tog med honom till den lokala grönsaksmarknaden.

21-22288664.jpg

Den lille jycken ser minst sagt aningen märklig ut. Foto: All Over Press

Där hittade matte Courtney Dasher, 39, som är formgivare från Los Angeles, USA, Tuna 2011. Hon älskade genast hans minst sagt unika utseende. I det som andra tyckte var fult fann hon en individuell skönhet och underbar karaktär.

– Han var annorlunda fysiskt, men han var så älskvärd, så full av kärlek, berättade hon i vintras i tidningen Darling.

Courtney ville dela detta med andra. Så hon började lägga upp bilder av sin älskling på Instagram. Eftersom så många gillade dem startade hon efter ett tag en egen sajt åt jycken vid namn Tuna melts my heart.

21-22288661.jpg

Matte Courtney har gjort Tuna till en riktig superkändis på nätet. Foto: All Over Press

Då Courtney började klä ut sin vovve i knasiga kostymer och låta honom posera skapade det en fullkomlig explosion på nätet. Nu har Instagramkontot som Courtney skapat åt sin älskling med samma namn har 1,4 miljoner följare.

Tuna har blivit en av världens mest kända hundar och matte prånglar ut souvenirer som t-shirts, kaffekoppar och iPhoneskal med hans speciella särdrag i en rasande fart även om till och med hon själv är lite förvånad över gensvaret de fått:

– Jag hade aldrig kunnat drömma om att en liten hund ingen ville ha skulle kunna göra sånt intryck på människor, ge dem så mycket glädje och så många skratt. Å andra sidan är han inte vilken hund som helst, skriver Courtney.

Utklädd till irländsk pyssling, en s.k. leprechaun.

21-22288668.jpg

Foto: All Over Press

bulls-000fzah0.jpg

Foto: Mirrorpix

Soooo…here’s the situation Toons. I think you should probably consider dressing up like a leprechaun everyday because you may just be the cutest one I have ever seen in my entire life! Seriously, just look at you! #theclovernecklaceswereallhisidea 😉

Ett foto publicerat av Tuna {breed:chiweenie} (@tunameltsmyheart)

Tuna som intellektuell skolpojke.

Tuna med den egna boken som han släppte i våras.

Andra läser också:

Den här tjejen imiterar karaktärer från OITNB och nailar dem totalt

6 bilder som visar att havssniglar är mycket sötare än vad du hade trott

19 frågor som bara några procent av Sveriges befolkning får alla rätt på

SENASTE NYTT!