Pingvinen Charlotte är en tvättäkta badkruka: "Jag vill inte bada"

Hon är livrädd för vatten. Charlotte flaxar vilt med vingarna för att slippa plumsa i plurret.

Kungspingvinen Charlotte är 11 månader och född i fångenskap på Birldland Park & Gardens i Gloucestershire, Storbritannien. Eftersom flera tidigare ägg i djurparken krossats av pingvinpopulationen inkuberades hennes ägg och i stället för sin riktiga mamma har hon handmatats av skötaren Alistair Keen, 35, sedan födseln.

Från början visste inte Alistair om det var en pojke eller flicka han adopterat. Först efter sju månader kunde man genom DNA-analys av ett fjäderprov avgöra att Charlotte var en flicka och det var då hon fick sitt namn. Sedan tog det ännu längre tid innan hon fick simpäls men i början av juli var det till sist dags för den unga damen att lära sig simma.

10-4913737j.jpg

– Jag lovar dig Charlotte. Vatten är inte farligt, förklarar Alistair.

– I naturen följer de efter sina föräldrar ner i vattnet så jag kände att det var min uppgift som adoptivpappa att visa henne hur hon skulle göra, berättar Alistair.

Detta kom dock att bli svårare än väntat. För trots att Charlotte är kungspingvin och hela hennes släkt är full av fantastiska simmare visade hon sig märkligt nog vara livrädd för vatten.

10-4913737c.jpg

– Hjälp! Jag vill inte bli blöt om näbben, skriker pingvinen i panik.

– Hon blev skräckslagen bara hennes fjädrar blöttes det minsta. Trots att pingviner inte kan flyga flaxade hon desperat med vingarna för att komma därifrån. Hon gjorde allt för att slippa plumsa ner i plurret, förklarar adoptivpappan.

10-4913737h.jpg

Charlotte gör allt för att ta sig loss och komma upp ur poolen.

10-4913737g.jpg

Hon blir allt mer hysterisk.

Märkligt nog blev det inte bättre efter att han tvingat henne plaska runt lite i poolen. För Charlotte är en riktig badkruka och dagen därpå var det samma visa igen. Faktum är att hon fortfarande inte känner sig helt bekväm i vattnet efter en månad även om hon gör små framsteg var dag som går.

10-4913737f.jpg

Nog är det lite patetiskt att vara pingvin och få panik när man ska hoppa i plurret?

Kanske är Charlotte världens första pingvin med svårartad vattenskräck. Ett tillstånd Alistair använder alla sina kunskaper i pingvinpsykologi för att åtgärda och komma till rätta med.

Andra läser:

21 urgulliga hundvalpar som kommer att förgylla din söndag

För de här katterna är alla utrymmen potentiella sovplatser – nummer 19 är inte att rekommendera

SENASTE NYTT!