Här är 16 djur du garanterat aldrig har sett förut

Har du hört talas om penisormar, pandamyror, havsgrisar och trollhajar? Förmodligen inte. Men de här djuren finns faktiskt på riktigt.

Andra läser också:
28 selfies som inte borde existera
9 saker som händer varenda gång snön kommer
Därför får du pansarpung och 8 andra underliga kroppsfunktioner

Fingerdjur

Fingerdjuret kallas även Aye-aye på engelska, då dess läte påminner om en sjörövare. Det lever på Madagaskar där det är aktivt under natten och beskrivs som en sorts lemur, fast med råttliknande tänder.

strange-animals-you-didnt-know-1

Foto: animalsadda.com

Mantelbälta

Ett litet gulligt bältdjur som lever i Argentina. På engelska har det fått namnet Pink Fairy Armadillo, eftersom dess sköld är rosa och pälsen mjuk som en nallebjörns.

mantelbälta

Foto: Wikimedia Commons

Penisorm

En groddjursart som är misstänkt likt en penis. Penisormen blir cirka 80 cm lång. Den antogs länge vara utrotad, men återupptäcktes då Madeirafloden i Sydamerika dränerades på vatten 2011.

penisorm

Foto: redditpics.com

Blobfisk

En djuhapvsfisk som fått sitt namn efter amöban från yttre rymden i  filmen ”The Blob”. Blobfisken lever utanför Australiens sydöstkust och runt Tasmanien på 600-1200 meters djup, där den flyter omkring och chillar strax ovanför havsbottnen.

blobfisk

Foto: Flickr

Kiwada

Ett kräftdjur som lever på 2300 meters djup i Stilla havet. Är vit till färgen och helt blind då den lever i ständigt mörker. Kiwadan kallas på engelska för Yeti Crab på grund av de långa ludna håren, vilket för tankarna till Snömannen.

Fish14_yati_crap

Foto: Wikimedia Commons

Tofshjort

En liten hjort som återfinns på hög höjd i södra Kina och i Burmas skogar. Hannarna har förutom den stora tofsen mitt på huvudet även extrema hörntänder som sticker ut ur munnen. Ser den inte lite ut som kramgo vampyr?

Schopfhirsch im Bergzoo Halle

Foto: All Over Press

Vesselkatt

Vesselkatten lever på Madagaskar och är öns största rovdjur med en vikt på 5-10 kilo. Den påminner om ett större kattdjur, men huvudets form är mer lik en vessla, därav namnet.

FOSSA - whole animal

Foto: All Over Press

Giraffgasell

En märklig gasellantilop med litet huvud, stora öron och lång hals som lever på halvön Afrikas horn. Geom att ställa sig på bakbenen kan den äta blad som sitter så högt upp på buskarna att andra antiloper inte kan komma åt dem.

VARIOUS

Foto: All Over Press

Träskonäbb

Träskonäbben är en stor fågel med gigantisk näbb, som kan bli upp till 1,5 meter stor. Näbben gör att den ser lite ut som en seriefigur, tagen ur en gammal Bamse-tidning. Fågeln lever i Östafrika, där den vadar genom sumpmarkerna i stora flockar.

2449

Foto: becuo.com

Okapi

Det här giraffdjuret ser ut som en blandning mellan en åsna och en zebra och lever i Kongos tropiska regnskogar. Okapin kan bli upp till 2,5 meter lång och väga upp till 250 kilo. Djuret är väldigt skyggt och livnär sig på löv, kvistar och frukt.

OKAPI

Foto: All Over Press

Havsgris

Havsgrisen, även kallad Scotoplanes, är en sorts tagghuding som lever på 1000 meters djup. Men den ser snarare ut som en konstig rymdgris, tycker vi. Dess tentakelliknande organ runt munöppningen hjälper tagghudingen att hitta mat på havsbotten.

2446

Foto: planetoddity.com

Trollhaj

Trollhajen lever vid kontinentalsocklarnas branter på 200-1000 meters djup. Den har en lång ful nos och stora vassa tänder, men utgör inget hot för människor. Förutom i dina mardrömmar, kanske.

trollhaj

Foto: reddit.com

Rödläppad fladdermusfisk

Den här märkliga fisken lever utanför Galapagosöarna på cirka 30 meters djup, men den är en riktigt dålig simmare. Istället spatserar den runt på botten och visar upp sina stora röda läppar.

2463

Foto: boringduckling.com

Pandamyra

Pandamyran är en sorts spindelstekel och ser verkligen ut som en myra med pandapäls. Den finns i Chile och är känd för sina extremt smärtsamma bett. Därav kallas de också för kodräpare lokalt.

pandamyra

Foto: thefeaturecreature.com

Saigaantilop

Denna antilop lever i Centraleuropa och Centralasien och ser ut att vara resultatet av ett forskningsexperiment som gått fel. Förr i tiden ansågs den vara ett sorts getdjur, eftersom den är rätt ful. Den stora snabelliknande nosen utvecklades för att hjälpa till att värma inandningsluften under istider.

saigaantilop

Foto: All Over Press

Hjortsvin

Detta svindjur finns bara på ett par öar i Indonesien. En hannes betar kan bli över 30 cm långa och den har också långa huggtänder. Trots att den gillar att slåss med andra hjortsvin är den, precis som många andra svindjur, ganska lätt att tämja. En del indonesier har dem faktiskt som husdjur.

babirusa

Foto: All Over Press

Sugen på att läsa mer? Missa inte de här listorna: 

28 selfies som inte borde existera

9 saker som händer varenda gång snön kommer

Därför får du pansarpung och 8 andra underliga kroppsfunktioner

SENASTE NYTT!