TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Soldoktorn om dödshoten efter sambons död – blev rädd för brevlådan

30 jan, 2018 
https://image.hant.se/image-4948149?imageId=4948149&width=1320&height=689
Lina Arvidsson
Soldoktorn berättar nu om relationen med Tilde de Paula Eby.
Tv-doktorn Mikael Sandström drabbades av posttraumatiskt stressyndrom efter att han funnit sin sambo död. Nu ger han råd till andra som råkat ut för trauman. "Ensam är stark, det är bara skitsnack. Det finns inte", säger han.
Annons

Mikael Sandström, känd som “Soldoktorn” i TV4, hittade sin sambo död efter att hon tagit sitt liv. Tio år har gått men händelsen har inte släppt taget om honom. Bland annat drabbades han av posttraumatiskt stressyndrom efteråt.

– Jag har några typiska syndrom, det vill säga minneslucka. Det var inte just den dagen, utan en sexmånadersperiod, hela den sommaren är borta. Jag vet inte vart den har tagit vägen, säger Mikael Sandström i “Nyhetsmorgon“.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Efter sambons död beskylldes han för det som hänt. Han mottog flera dödshot och utvecklade efter det en rädsla för brevlådan.

– Jag har problem med att tömma posten, jag tycker det är jobbigt. Jag kan hantera det, jag har pratat om det och det är det man måste göra. Men det är fullständigt på riktigt, hur tramsigt och konstigt det än kan låta. En brevlåda kan väl inte vara farlig? Men den kan trigga, säger han.

Det är i samband med att Rakhmat Akilov åtalas för terrorbrott efter lastbilsattacken på Drottninggatan förra våren, som detta ämne tas upp i programmet. Nu ger han råd till hur man kan ge stöd till dem som drabbats av händelsen. Som anhörig ska man inte låta den drabbade var ifred, även om de ber om det.

Annons

– Här ska man vara en besvärlig kompis. “Jag vill vara i fred”. Det får du vara, men jag kommer en kvart i morgon. Man ska hålla på så här, det lönar sig, säger han.

Han understryker också det viktiga i att våga be om hjälp.

– De flesta ber inte om hjälp. Det är väldigt lätt att låta bli. Och det är någonting som jag ångrar, jag skulle ha tagit hjälp. Man borde ha sett hur sjuk jag var, men det gjorde man inte. Hade man tagit i det då hade jag mått bättre tidigare. Därför lade jag fokus på att ta hjälp. Var en vänlig men besvärlig kompis, det tror jag kan hjälpa många, säger han till Expressen och fortsätter:

– Ensam är stark, det är bara skitsnack. Det finns inte. Så är det inte.

Foto: TV4, IBL

Annons