Skrällbeskedet: Leif GW Perssons känga till SVT – därför går han över till TV4

Skrällbeskedet: Leif GW Perssons känga till SVT – därför går han över till TV4
Leif GW Persson lämnar SVT för konkurrenten TV4. Under onsdagsmorgonen presenterades han i Nyhetsmorgon och avslöjade varför han vid 73 års ålder valde att byta arbetsgivare.
Annons

Under tisdagen meddelades att Leif GW Persson efter 16 säsonger med SVT:s ”Veckans brott” lämnar programmet och kanalen.

– Det är Leifs beslut att sluta med ”Veckans brott”. Så är det absolut. Han har bestämt sig för det, han har väl funderat på det en tid. Han vill helt enkelt sluta efter 16 säsonger, säger Annika Hamngren, projektledare på SVT dokumentär till Expressen.

Annons

En indirekt orsak som det antyddes om under gårdagen var Leifs aktningsvärda ålder, och att det var dags för honom att trappa ner:

– Han ville sluta den här framgångssagan när den är på topp. Han är 73 år och har pratat en tid om att trappa ned. Vi har inte velat se den dagen komma, det är Leifs eget beslut. För SVT är det tråkigt, vi hade gärna kunnat tänka oss att fortsätta, säger Hamngren.

Men under onsdagsmorgonen så kom skrällbeskedet – Leif GW Persson slutar inte med tv. Han byter bara kanal. För Leif GW Persson är nu klar för konkurrenten TV4.

”Vilken supervärvning! Leif GW är vår nye kollega!! Ni kommer få se honom mycket i Nyhetsmorgon framöver”, skriver TV4 Nyhetsmorgon på sin Instagram.

Annons

Leif GW har även han uttalat sig om förändringen. Samtidigt passar han på att dela ut en subtil liten känga till sin tidigare arbetsgivare.

– Häromdagen fyllde jag 73 år. Då slog det mig plötsligt att jag borde börja planera för min framtid. Jag kom då fram till att framtiden finns på TV4. Min förhoppning är att kunna göra riktigt bra tv, säger han i ett pressmeddelande.

Stort grattis till nya jobbet önskar vi på Hänt!

FOTO: Instagram

Dela på:
Annons
Laddar