Schlageraktuelle Oscar Zia dolde sin sexuella läggning för karriärens skull

Schlageraktuelle Oscar Zia dolde sin sexuella läggning för karriärens skull
Oscar Zia är homosexuell. Han valde själv att berätta här om dagen i Clara Henrys "Tampodden", men beslutet att komma ut var inte självklart.
Annons

Den 20 februari ställer sig Oscar Zia, 19, på Melloscenen igen. Denna gång med bidraget ”Human” som han varit med och skrivit själv. Låten handlar om att kunna vara sig själv, något som Oscar nu tar fasta på fullt ut. För bara några dagar sedan kom han nämligen ut som homosexuell.

Annons

– Jag är exakt likadan, om inte lite bättre, säger han i Aftonbladet.

Oscar Zia Elle-galan, Grand Hotel, Stockholm, 2016-01-15 (c) Karin Törnblom / IBL
Oscar Zia avslöjade sin sexuella läggning i ”Tampodden” på YouTube.

Men beslutet var långt ifrån självklart. Oscar funderade mycket på hur hans sanna sexualitet skulle påverka karriären.

– Kan jag vara flickidol och homosexuell? Jag visste inte om det gick. Och för att vara helt ärlig, i ettan på gymnasiet tänkte jag lite ”det här går över, det kommer bli bra. Jag kommer gifta mig med en kvinna och skaffa barn”, berättar han.

Oscar Zia och Maria Bild Let's Dance, final 2013-05-31 (c) Magnus Sandberg / Aftonbladet / IBL Bildbyrå * * * EXPRESSEN OUT * * * AFTONBLADET / 4560
Oscar Zia kom tvåa i ”Let’s Dance” 2013.

Oscar började sin artistkarriär redan som 15-åring med i ”X-Factor” där han hamnade på åttonde plats. Sedan har det bara rullat på. I samma veva som Oscar kom på andra plats i ”Let’s Dance” 2013 började det florera rykten om att han hade en romans med Agneta Sjödins, 48, och Niklas Strömstedts, 57, dotter Maja Strömstedt, 17.

Oscar gav då alltid svävande svar när journalister frågade om deras relation.

– Det var så i ett och ett halvt år. Jag var tvungen att försvara och hitta på. För jag var inte riktigt bekväm i det då. Bekväm i mig själv. Utan jag tänkte det är väl såhär det ska vara.

Oscar Zia, Maja Strömstedt Premiär på dansshowen, "En dans på rosor", Metropol Palais, Stockholm, 2014-09-03 (c) Karin Törnblom / IBL
Länge florerade det rykten om en eventuell romans mellan Oscar Zia och Maja Strömstedt.

Trots att han känner sig nöjd med att äntligen ha berättat så är han rädd att det ska påverka honom negativt.

– Jag är rädd att det ska göra skillnad. Att det ska ändra på någonting. Att folk ska se mig på ett annat sätt. För jag har inte ändrat värderingar i livet, jag har inte ändrat mig själv eller min personlighet, säger han.

Foto: IBL

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…