Sanningen som tittarna inte fick se efter olyckan i Kanal 5: ”Ett revben lossnade”

Sanningen som tittarna inte fick se efter olyckan i Kanal 5:
Redan i den första tävlingen i premiären av "Superstars" är olyckan framme för Anette Norberg. Men vad tittarna aldrig får se är att OS-hjälten skadar sig ordentligt – och sliter av ett revben.
Annons

Det är i kvällens premiäravsnitt av ”Superstars” som curlingmedaljören Anette Norberg, 51, skadar sig allvarligt. Hon tävlar i grenen ”Barren”, som går ut på att deltagarna ska hålla sin egen kroppsvikt uppe med sträckta armar medan kroppen hänger mellan räcken och fötterna plaskar i havet, när allting går fel.

Annons

Anette Norberg förlorar grenen och faller först ner i vattnet, men på väg ner skadar hon sig allvarligt. I programmet får tittarna bara höra henne berätta att det knakade till i bröstkorgen, men för Aftonbladet berättar OS-hjälten att hon slog i huvudet i järnstången när hon ramlade ner, fick en lättare hjärnskakning och tappade minnet.

– Jag blödde ordentligt från huvudet och fick en jättestor bula också, alltså den var verkligen jättestor. Det kändes som att jag fick ett horn. Det fick vi ju ta hand om och så kände jag mig lite allmänt förvirrad, och väldigt trött. Så jag sov nästan ett helt dygn efteråt, säger hon.

Hon lyckades ta sig upp på land på egen hand och togs därefter hand om av ett sjukhusteam som fanns på plats, något som tittarna aldrig fick se.

– Det knäckte till någonstans i bröstkorgen och visade sig vara ett revben som lossnat från sitt fäste. Jag bara tappade taget. Det fanns ingen kraft kvar och jag föll handlöst, säger Anette Norberg till tidningen.

Annons

Anette vilade sängliggande i ett dygn efter hjärnskakningen, men ett krossat revben var svårare att behandla.

– Det kan man inte göra något åt. Det var hjärnskakningen som gjorde att jag behövde vila. Jag hade så ont att det var svårt att ens vända sig i sängen. Jag fick smärtstillande. Det tog en och en halv månad att läka, men även om jag var rörelsehämmad så gick det att göra saker och ting med hjälp av smärtstillande. Fast första dygnet gick det inte, säger hon till Aftonbladet.

I dag, efter inspelningarna, mår Anette Norberg bra igen.

”Superstars” sänds tisdag 13 februari klockan 21.00 på Kanal 5.

FOTO: Kanal 5

Dela på:
Annons
Laddar